Websites & Internet Marketing
 

Website met cms

Website met cmsWebsite met cms: Ik zie dat je op zoek bent naar een bedrijf dat jou kan helpen met het opzetten van een nieuwe website met CMS. Je heb wellicht gezocht in Google op: ‘Website met cms’ Leuk dat je mij gevonden hebt! Zo zie je maar Google is de 1e stap (SEO is een van mijn ‘Stokpaardjes’ 🙂 )

Ik zal kort uitleggen wat ik daarin voor jou kan betekenen. Ben je geïnteresseerd, stuur mij dan een mailtje met jouw ideeën en wensen. Ik maak dan vrijblijvend een voorstel met offerte. Daarna kun je op je gemak beslissen wat het beste bij jou past.

Website met cms

Een Content Management Systeem (CMS) is een softwaretoepassing waarmee gebruikers op een eenvoudige manier een website kunnen maken en beheren zonder dat er programmeerkennis vereist is. Met een CMS kun je gemakkelijk nieuwe pagina’s toevoegen, teksten en afbeeldingen wijzigen en bijhouden wie toegang heeft tot bepaalde delen van de website. In dit artikel zal ik bespreken waarom een website met CMS belangrijk is en waar je op moet letten bij het laten maken van een website met CMS.

Waarom een website met CMS belangrijk is

Een website met CMS heeft veel voordelen ten opzichte van een statische website die handmatig moet worden bijgewerkt. Hieronder staan enkele belangrijke voordelen:

 1. Eenvoudig te beheren

Met een CMS kun je eenvoudig nieuwe pagina’s toevoegen, bestaande pagina’s aanpassen en afbeeldingen en teksten vervangen zonder dat er programmeerkennis vereist is. Hierdoor kun je zelf je website beheren en hoef je niet te wachten op een webdesigner om wijzigingen door te voeren.

 1. Professionele uitstraling

Een website met CMS biedt veel meer mogelijkheden op het gebied van design en functionaliteit dan een statische website. Hierdoor kun je een professionele en aantrekkelijke website maken die past bij de uitstraling van jouw bedrijf.

 1. Betere vindbaarheid in zoekmachines

Een CMS zorgt ervoor dat jouw website beter vindbaar is in zoekmachines zoals Google. Door gebruik te maken van zoekmachineoptimalisatie (SEO) technieken kun je ervoor zorgen dat jouw website hoger in de zoekresultaten verschijnt. Dit kan leiden tot meer verkeer naar jouw website en dus meer potentiële klanten.

 1. Eenvoudig te integreren met andere software

Een CMS kan gemakkelijk worden geïntegreerd met andere software zoals e-mailmarketingtools en sociale media. Hierdoor kun je jouw online marketingactiviteiten beter op elkaar afstemmen en meer resultaat behalen.

Het voortraject

Meestal krijg ik een website wensenlijstje toegezonden via de mail. Maar soms is een persoonlijk gesprek wenselijk. Het moet duidelijk zijn wat de opdracht inhoudt. Beide kan, net wat bij jou past. Als het maar duidelijk (voor mij en jou) wordt wat je wilt, wie je doelgroepen zijn en hoe we het zouden kunnen aanpakken.

Vanuit die informatie maak ik een offerte met de gewenste componenten. Dat is meestal de website, de hosting en de domeinnaam. Die 3 zaken zijn altijd noodzakelijk bij een eigen website. Aanvullend kan gekozen worden voor het schrijven van teksten, fotografie of andere aanvullende diensten. Maar die kun je ook goed zelf aanleveren. Zeker als het budget beperkter is.

De bouw van de website en het WordPress CMS

Als de offerte is goedgekeurd gaan we echt aan de slag. Ik maak dan een 1e voorstel. Ik werk zelf veel met premium WordPress Templates. Dat scheelt een hoop in de kosten t.o.v. een ‘Custom Design’. Doordat de vormgeving grotendeels al is voorbereid in deze templates kost dat minder tijd (dus geld). Uiteindelijk krijg je een gelijk (of soms zelf beter) product dan bij een ontwerp op maat. Wil je meer weten over het verschil tussen een Custom Design en het bouwen vanuit een template, lees dan dit blog van mij: https://www.tjeerdengel.nl/wordpress-template/

In verschillende stappen wordt de website ontwikkeld van een 1e voorstel tot de oplevering. Tussentijds kun je de bouw live volgen en feedback geven. Als de site helemaal naar wens is wordt deze online gezet.

Als je een website met CMS wilt laten maken, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Hieronder staan enkele belangrijke aandachtspunten:

 1. Kies voor WordPress
  Er zijn veel verschillende CMS’en beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Kies het CMS dat het beste past bij jouw behoeften en ervaring.
  .
 2. Zorg voor een responsive design
  Een responsive design zorgt ervoor dat jouw website er op alle apparaten goed uitziet. Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone of tablet om websites te bekijken, dus het is belangrijk dat jouw website op deze apparaten goed werkt.
  .
 3. Maak gebruik van zoekmachineoptimalisatie
  Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw website goed vindbaar is in zoekmachines zoals Google. Zorg ervoor dat jouw webdesigner verstand heeft van SEO en jouw website zo inricht dat deze goed scoort in de zoekresultaten.
  .
 4. Kies de juiste extensies en plugins
  Extensies en plugins zijn add-ons voor het CMS waarmee je extra functionaliteit kunt toevoegen aan jouw website. Het is belangrijk om te kijken welke extensies en plugins beschikbaar zijn voor het CMS dat je gebruikt en welke je nodig hebt voor jouw website.
  .
 5. Houd rekening met de veiligheid
  Zorg ervoor dat jouw website goed beveiligd is tegen hackers en andere vormen van online aanvallen. Kies een CMS dat regelmatig updates krijgt en gebruik betrouwbare beveiligingsplugins om de veiligheid van jouw website te waarborgen.
  .
 6. Denk na over de hosting
  Het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare en veilige hostingpartij die ervoor zorgt dat jouw website altijd online is en snel laadt. Bespreek de mogelijkheden met jouw webdesigner en kies de hostingpartij die het beste past bij jouw wensen en budget.
  .
 7. Zorg voor een goede gebruikerservaring
  Een goede gebruikerservaring is belangrijk om ervoor te zorgen dat bezoekers op jouw website blijven en terugkomen. Zorg ervoor dat jouw website gebruiksvriendelijk is en dat bezoekers snel kunnen vinden wat ze zoeken.
  .
 8. Zorg voor goede content
  Goede content is van groot belang om bezoekers aan te trekken en te behouden. Zorg ervoor dat jouw website relevante en interessante content bevat die aansluit bij de behoeften van jouw doelgroep.
  .
 9. Zorg voor een duidelijke call-to-action
  Een duidelijke call-to-action is belangrijk om ervoor te zorgen dat bezoekers overgaan tot actie, zoals het aanvragen van informatie of het plaatsen van een bestelling. Zorg ervoor dat jouw website

.
Het natraject

Als de site online staat, dan begint ‘het spel’ pas echt. Je wilt de site goed laten scoren op belangrijke trefwoorden in Google (bv. zoals bij mij op ‘Website met cms’). Daar zul je tijd (of geld) voor vrij moeten maken. Maar ook het CMS en de plug-ins zullen onderhouden moeten worden. Maandelijks komen er nieuwe WordPress updates uit. Deze zaken kun je zelf uitvoeren of ik kan je daarbij helpen via een van de servicepakketten.
.

Ben je benieuwd wat de investering voor jouw bedrijf is?
Wil je weten wat in jouw geval een nieuwe website of webdesign gaat kosten? Stuur mij dan een mailtje met jouw globale wensen en ideeën over jouw bedrijf en het webproject. Geef ook even aan wat je eventueel zelf kan/wil uitvoeren of aanleveren (bv. webteksten en fotografie). Op basis van deze informatie kan ik voor jou een vrijblijvende offerte samenstellen. Mocht je eerst nog wat algemene vragen hebben of alleen wat tarieven willen weten, dan kun je die vraag aan mij mailen via: info@tjeerdengel.nl

Een aantal voorbeelden van websites die door mij gemaakt zijn

Website met cms Website met cms
www.parketboerderij-vbn.nl www.iwfholland.nl
WWYS Webshop
www.wwys.nl www.meubelmakerijbeertje.nl
Meer van mijn recente werk vind je in mijn portfolio

Mijn voordelen op een rij:

 • 22 jaar kennis van online marketing
 • Persoonlijke aanpak en benadering
 • Supersnel geleverd
 • Lekker betaalbaar : )
 • 100% baas over je eigen website
 • Goede resultaten in Google (SEO)
 • Goed leesbaar op tablet, mobiel én pc(responsive design)
 • Gemaakt in het WordPress CMS, dus makkelijk (zelf) te onderhouden.
 • Uitstekende Helpdesk

Benieuwd wat ik voor jou kan doen? Stuur mij jouw wensen en ideeën toe. Dan maak ik een vrijblijvende offerte.

 

Nieuwe website met cms nodig? Tjeerd Engel Websites & Internet Marketing

× Kan ik je helpen?