Websites & Internet Marketing
 

Website onderhoud

Website onderhoudWebsite onderhoud: Is de basis van jouw website nog prima, maar kan jouw site wel een ‘opfris beurt’ gebruiken? Of wil je jouw website uit breiden met nieuwe content en/of technieken? Dan kan ik je daarbij helpen.

Groot onderhoud aan de website
Bij het groot onderhoud wordt de website (vaak eenmalig) helemaal nagelopen en geüpdatet. Naast eventuele nieuwe content (tekst en/of foto’s) en eventueel (kleine) grafische aanpassingen kan ook de zoekmachine optimalisatie worden aangepakt om de huidige score in Google te verbeteren en eventueel de laadtijd.

Maandelijks onderhoud aan WordPress en/of SEO
Bij het maandelijks (technische) onderhoud wordt de WordPress software en de gebruikte plugins maandelijks door mij geüpdatet. Elke maand komen er nieuwe updates uit van deze onderdelen. Het is belangrijk om deze updates  door te voeren in de website. Dat voorkomt ‘ongewenst bezoek’ (o.a. Hacking) van jouw site. Zo blijft je site veilig!

Het onderhouden van een WordPress-website is een belangrijke taak om ervoor te zorgen dat de website veilig, snel en functioneel blijft. Hieronder volgen enkele stappen die u kunt ondernemen om uw WordPress-website te onderhouden:

 1. Back-ups Het is belangrijk om regelmatig back-ups te maken van uw WordPress-website. Dit kan u helpen om gegevensverlies te voorkomen in het geval van een probleem met uw website. U kunt een back-up maken via de WordPress Dashboard of gebruikmaken van een plug-in.
 2. Houd WordPress en de plug-ins up-to-date Het is belangrijk om WordPress en de plug-ins up-to-date te houden. Dit zorgt ervoor dat de website optimaal blijft functioneren en dat beveiligingsproblemen worden opgelost. Zorg ervoor dat u regelmatig de beschikbare updates installeert en controleer of uw plug-ins nog steeds compatibel zijn met de nieuwste versie van WordPress.
 3. Verwijder ongebruikte thema’s en plug-ins Verwijder thema’s en plug-ins die niet langer worden gebruikt, omdat deze de website onnodig kunnen vertragen en beveiligingsrisico’s kunnen veroorzaken. Verwijder ook plug-ins en thema’s die niet worden bijgewerkt door de ontwikkelaars, omdat deze mogelijk kwetsbaarheden bevatten.
 4. Controleer de beveiliging van de website Controleer regelmatig de beveiliging van uw WordPress-website. U kunt beveiligingsplug-ins installeren, zoals Wordfence of iThemes Security, om uw website te beschermen tegen beveiligingsrisico’s. Houd ook uw wachtwoorden up-to-date en gebruik sterke en unieke wachtwoorden voor uw accounts.
 5. Optimaliseer de prestaties van de website Optimaliseer de prestaties van uw WordPress-website door afbeeldingen te optimaliseren, caching te gebruiken en onnodige plug-ins uit te schakelen. Dit kan helpen om de laadtijd van de website te verbeteren en de algehele gebruikerservaring te verbeteren.
 6. Controleer de website op fouten Controleer regelmatig de website op fouten, zoals gebroken links of 404-fouten. U kunt gebruikmaken van plug-ins, zoals Broken Link Checker, om deze fouten te detecteren en te corrigeren.

Door regelmatig uw WordPress-website te onderhouden en te optimaliseren, kunt u ervoor zorgen dat de website goed blijft functioneren en veilig blijft voor bezoekers. Het is belangrijk om deze taken regelmatig uit te voeren en bij te werken, zodat uw website optimaal blijft presteren.

Naast dit technische onderhoud kan ik je maandelijks helpen met het onderhouden van jouw SEO (zoekmachine optimalisatie) en eventueel grafisch en tekstueel onderhoud. Ik bied verschillende onderhoudspakketten aan (v.a. 25,- p.m.), voor elk wat wils…

Wil je een kostenplaatje van mij ontvangen? Stuur dan een e-mail of vul het onderstaande mailformulier in.

Tjeerd Engel
06-119 52 361

  Waar zoek je hulp voor:

  Nieuwe website laten makenBestaande website optimaliserenBestaande website aanpassen/onderhoudenSEO / Zoekmachine OptimalisatieAnders (graag hieronder toelichten)

  × Kan ik je helpen?