Websites & Internet Marketing
 

Zoekmachine Optimalisatie

Zoekmachine optimalisatieZoekmachine Optimalisatie binnen jouw website, is nog steeds belangrijk! Deze optimalisatietechnieken noemen we SEO (search engine optimalisation). Het zorgt voor een verbetering van jouw positie binnen de Google zoekresultaten op (voor jouw) belangrijke trefwoorden. Een hogere positie resulteert in meer bezoekers naar jouw website via de Google zoekmachine.

De zoekresultaten worden door Google zorgvuldig samengesteld en veranderen ook maandelijks. Via een ingewikkelde rekensom (het Google algoritme) wordt de ranking van jouw website binnen de Google zoekmachine bepaald.

Het Google algoritme
Het Google algoritme is het grootst bewaarde geheim bij Google. Slechts enkele personen binnen Google zijn bekend met alle rankingfactoren binnen deze berekening. Er zijn ongeveer 250 onderdelen waarmee de berekening (en jouw positie) in Google tot stand komt. Ongeveer 150 van de 250 rankingfactoren zijn in de loop van de tijd bekend geworden. Onderaan deze webpagina vind je een infographic met de rankingfactoren binnen het Google algoritme die nu bekend zijn.

Zoekmachine optimalisatie
Door zoekmachine optimalisatie beïnvloeden we een deel van de rankingfactoren waar we invloed op kunnen uitoefenen. Daarmee willen we een hogere positie binnen Google realiseren! Niet alle factoren zijn te beïnvloeden door SEO! De rankingfactor ‘leeftijd van jouw domeinnaam’ is bijvoorbeeld een vast gegeven. Domeinnamen met een lange historie en leeftijd zijn belangrijker (voor Google) dan domeinnamen die nieuw zijn… Maar er zijn gelukkig diverse rankingfactoren die wij wel met SEO kunnen beïnvloeden. Denk aan het goed verwerken van jouw belangrijkste tref- en zoekwoorden of de technische opbouw binnen jouw website. Wel is het essentieel om binnen de richtlijnen en afspraken van Google te blijven. Ongeoorloofde technieken worden zwaar gestraft door Google, door je bijvoorbeeld uit de zoekresultaten te schrappen.

Waarom is SEO belangrijk?
Een goed resultaat in Google is belangrijk omdat het grootste deel van jouw potentiële klanten deze zoekmachine gebruikt om te vinden wat ze zoeken! 81% van de internetters gebruik Google bij het zoeken naar nieuwe producten en diensten. Sta je daar niet tussen, dan blijft er nog maar een klein deel aan bezoekers over die jouw website via een andere weg gevonden heeft!

Hoog scoren in Google
Iedere ondernemer wil graag een hoge score in Google… Dat is begrijpelijk, want de 1e pagina in Google levert 90% van alle klikresultaten op! Sta je op nummer 1 dan heb je al gelijk 34% van alle kliks te pakken. Helaas kunnen we niet met z’n allen op de 1e plek staan. Het is dus verstandig om een goed SEO-plan te maken en te meten wat in jouw geval haalbaar is en waar we onze pijlen op gaan inzetten.

Is jouw website ‘Google-Proof’? Doe de test!

Vul de onderstaande gegevens in en je site wordt gratis getest op:

 • Is er een verbetering in Zoekmachine Optimalisatie (SEO) bij jou mogelijk?
 • Wat is de huidige domein autoriteit van jouw url/site?
 • Zijn er voldoende externe links naar jouw site (linkbuilding)
 • Laadsnelheid desktop versie (volgens de Google Zoekmachine Optimalisatie richtlijnen).
 • Laad snelheid mobile versie (volgens de Google Zoekmachine Optimalisatie richtlijnen).


  Hoe pakken we dit aan?
  Er zijn verschillende mogelijkheden en werkwijzen om de zoekmachine optimalisatie in jouw website door te voeren. Bij een beperkt budget kunnen we dit samen gaan doen, maar het volledig uitbesteden van de SEO kan uiteraard ook.

  Denk jij meer uit jouw website te kunnen halen door betere zoekmachine optimalisatie of vind jij SEO ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten wat er mogelijk is binnen jouw website en wat de investering zal zijn? Stuur mij dan een e-mail.

  Tjeerd Engel

  200 bekende ranking factoren die invloed hebben op de vindbaarheid in Google:

  Zoekmachine Optimalisatie

  × Kan ik je helpen?