Websites & Internet Marketing
 

Zoekmachine Optimalisatie / SEO

Zoekmachine OptimalisatieWaarom is Zoekmachine Optimalisatie belangrijk?

Zoekmachine Optimalisatie: Een goed resultaat in de zoekresultaten bij Google is natuurlijk heel belangrijk. Dat komt omdat het grootste deel van jouw potentiële klanten deze zoekmachine gebruikt om te vinden wat ze zoeken! 91% van de internetters gebruik de zoekmachine van Google bij het zoeken naar nieuwe producten en diensten. Sta je daar niet tussen, dan blijft er nog maar een klein deel aan bezoekers over die jouw website via een andere weg gevonden heeft!

Hoog scoren in Google
Iedere ondernemer wil graag een hoge score in Google… Dat is begrijpelijk, want de 1e pagina in Google levert 90% van alle klikresultaten op! Sta je op nummer 1 dan heb je al gelijk 34% van alle kliks te pakken. Helaas kunnen we niet met z’n allen op de 1e plek staan. Het is dus verstandig om een goed SEO-plan te maken en te meten wat in jouw geval haalbaar is en waar we onze pijlen op gaan inzetten.
.

Is jouw website wel ‘Google-Proof’? Doe de test!
Vul de onderstaande gegevens in en je site wordt gratis getest op:

 • Is er een verbetering in Zoekmachine Optimalisatie (SEO) bij jou mogelijk?
 • Wat is de huidige domein autoriteit van jouw url/site?
 • Zijn er voldoende externe links naar jouw site (linkbuilding)
 • Laadsnelheid desktop versie (volgens de Google Zoekmachine Optimalisatie richtlijnen).
 • Laad snelheid mobile versie (volgens de Google Zoekmachine Optimalisatie richtlijnen).


  .


  Wat is Zoekmachine Optimalisatie

  Zoekmachine optimalisatie, ook wel bekend als SEO (Search Engine Optimization), is het proces van het verbeteren van de zichtbaarheid en vindbaarheid van een website in de organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Het doel van SEO is om de website hoger te laten ranken in de zoekresultaten, waardoor meer verkeer naar de website wordt gegenereerd en de kans op conversies toeneemt.

  SEO omvat verschillende technieken, waaronder het optimaliseren van de inhoud van de website, het verbeteren van de structuur van de website, het optimaliseren van metadata en het verkrijgen van links van andere websites. SEO is een voortdurend proces, aangezien zoekmachines hun algoritmen voortdurend bijwerken en verfijnen.

  Belangrijke factoren die van invloed zijn op de rangschikking van zoekmachines zijn onder meer relevantie, autoriteit en gebruiksvriendelijkheid van de website. Het is belangrijk om SEO op een ethische en duurzame manier te benaderen, door hoogwaardige inhoud te creëren die gericht is op de gebruikers en door alleen white-hat SEO-technieken te gebruiken.

  .

  Zoekmachine optimalisatie technieken
  Er zijn verschillende zoekmachine optimalisatie technieken die kunnen worden gebruikt om de zichtbaarheid en vindbaarheid van een website te verbeteren. Enkele van de meest effectieve SEO-technieken zijn:

  1. Keyword onderzoek: Dit is het proces van het vinden van de juiste zoekwoorden en zinnen waarop de website moet worden gericht. Het is belangrijk om zoekwoorden te kiezen die relevant zijn voor het onderwerp van de website en waarop gebruikers daadwerkelijk zoeken.
  2. On-page optimalisatie: Dit omvat het optimaliseren van de inhoud van de website door de juiste zoekwoorden te gebruiken, de structuur van de website te verbeteren, metadata te optimaliseren en interne links te maken.
  3. Content creatie: Het creëren van hoogwaardige inhoud die gericht is op de gebruikers en die de zoekwoorden en zinnen bevat waarop de website moet worden gericht. Dit omvat het schrijven van blogposts, het maken van video’s en afbeeldingen en het publiceren van whitepapers en andere nuttige informatie.
  4. Link building: Het verkrijgen van links van andere websites naar de website is een belangrijk aspect van SEO. Het is belangrijk om links te verkrijgen van gerelateerde websites met een hoge autoriteit en om alleen white-hat linkbuilding technieken te gebruiken.
  5. Technische optimalisatie: Het verbeteren van de technische aspecten van de website, zoals laadsnelheid, mobielvriendelijkheid, beveiliging en crawlbaarheid, kan ook bijdragen aan een betere rangschikking in zoekmachines.

  Het is belangrijk om een uitgebreide SEO-strategie te ontwikkelen die al deze technieken omvat en deze voortdurend te optimaliseren om de beste resultaten te behalen.
  .

  Hoe pakken we dit verder aan?
  Er zijn verschillende mogelijkheden en werkwijzen om de zoekmachine optimalisatie in jouw website door te voeren. Bij een beperkt budget kunnen we dit samen gaan doen, maar het volledig uitbesteden van de SEO kan uiteraard ook.

  Denk jij meer uit jouw website te kunnen halen door betere zoekmachine optimalisatie of vind jij SEO ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten wat er mogelijk is binnen jouw website en wat de investering zal zijn? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl

  Wil je een offerte aanvragen voor jouw SEO ? Vul dan het onderstaande formulier in:

   Waar zoek je hulp voor:

   Nieuwe website laten makenBestaande website optimaliserenBestaande website aanpassen/onderhoudenSEO / Zoekmachine OptimalisatieAnders (graag hieronder toelichten)

    

   × Kan ik je helpen?