Websites & Internet Marketing
 

SEO Friesland

Je zocht waarschijnlijk in Google op ‘SEO Friesland‘ of iets soortgelijks… Ben je op zoek naar een SEO specialist in Friesland die jou kan helpen met het doorvoeren van effectieve zoekmachine optimalisatie binnen jouw bestaande website? Leuk dat je mij zo gevonden hebt! Zo zie je maar, Google is de 1e stap tot het succes van een goede website (en SEO is ook net een van mijn ‘Stokpaardjes’ : ) Je bent hier dus op de juiste plek!

SEO (of zoekmachine optimalisatie) is een effectieve manier om jouw website hoger te laten scoren in Google. Een hogere score in Google levert veel op! De 1e 3 ‘organische’ zoekresultaten in Google nemen al 60% van alle clicks voor hun rekening. Daarom is SEO zo belangrijk voor een website. Daarmee trek je geïnteresseerde bezoekers richting je website om ze vervolgens te converteren tot klant.

Bekijk de informatie en de klikpercentages in deze visual, de 1e 3 plekken nemen 60% van de clicks voor hun rekening:SEO Friesland

Iets over Google en de positie in zoekmachines

SEO Friesland: De positie van jouw website in de zoekresultaten van Google is een optelsom van diverse ranking-factoren. Google hanteert ongeveer 250 ranking-factoren bij de positionering van jouw site. 150 van deze factoren zijn in de loop van de tijd openbaar geworden (100 factoren die worden gehanteerd zijn nog steeds een groot geheim). Van de 150 factoren die bekend zijn, wegen er een aantal erg zwaar in het berekenen van jouw ranking in Google. Bij het optimaliseren van een website worden de ranking-factoren die zwaar wegen, en ook beïnvloedbaar zijn, binnen de website aangepast. Het optimaal invullen van deze onderdelen binnen de website heeft een positief effect op de score in Google op de voor jou belangrijke trefwoorden. In vakjargon noemen we dit zoekmachine-optimalisatie of SEO (Search Engine Optimalisation).

SEO is een verzameling van technieken en strategieën die worden gebruikt om de positie van een website in de organische zoekresultaten van zoekmachines te verbeteren.

Het doel van SEO is om de zichtbaarheid van een website te vergroten en de relevantie ervan voor bepaalde zoekopdrachten te verbeteren. Hierdoor wordt de kans groter dat potentiële bezoekers de website vinden via zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Door de website te optimaliseren voor zoekmachines kan het verkeer naar de website toenemen, waardoor de website meer bezoekers en potentiële klanten kan aantrekken.

SEO omvat een breed scala aan technieken, waaronder keyword research, on-page optimalisatie, link building en technische optimalisatie. Deze technieken helpen zoekmachines om de website te begrijpen en de relevantie ervan voor bepaalde zoekopdrachten te bepalen. Als de website goed is geoptimaliseerd, kan dit leiden tot een hogere positie in de zoekresultaten en meer verkeer naar de website.

SEO Friesland zoekmachine marketing 

SEO Friesland: Wil je ook meer rendement uit jouw website halen, dan is SEO een effectieve optimalisatie methode om meer (en hoogwaardige)  bezoekers te genereren richting je website. Met het doorvoeren van SEO verhoog je de positie van jouw website (op effectieve trefwoorden) binnen de resultaten in Google. Hierdoor komen er meer en ook gerichte bezoekers op jouw website via de Google zoekmachine. Dit heeft een positief effect op het online resultaat!

SEO Friesland zoekmachine specialist

 • Wil jij jouw website hoger laten scoren in de Google zoekresultaten? Dus een betere score in Google.
 • Ben je benieuwd wat effectieve zoekwoorden zijn binnen jouw markt en vakgebied? M.a.w. wat zijn voor jou de juiste zoekwoorden waar potentiële klanten op zoeken!
 • Wil jij meer resultaat uit je website halen? Om ervoor te zorgen dat de website ook echt iets oplevert!
 • Zoek je hulp om zoekmachine optimalisatie (SEO) door te voeren binnen jouw website? Of wil je de optimalisatie volledig uitbesteden? Om er zo voor te zorgen dat de website ook echt gaat scoren!
 • Zoek je een betaalbare SEO specialist in Friesland?


Het kan echt!
En ik kan je daarbij helpen : )

Is jouw huidige website ‘Google-Proof’? Doe de test!

Vul de onderstaande gegevens in en je site wordt gratis getest op:

 • Is er een verbetering in Zoekmachine Optimalisatie (SEO) bij jou mogelijk?
 • Laadsnelheid desktop versie (volgens de laatste Google SEO richtlijnen).
 • Laadsnelheid mobile versie (volgens de laatste Google SEO richtlijnen).
 • Is jouw website mobiel vriendelijk?
 • Hoe veilig is jouw website?
 • Zijn er verder nog verbeteringen door te voeren binnen de bestaande site?

Tjeerd Engel


   

   

  Wie ben ik?

  Ik ben Tjeerd Engel. Door mijn brede kennis en 22 jaar ervaring met internetmarketing, online media, programma’s en SEO technieken, kan ik je helpen om de zoekmachine optimalisatie binnen jouw website te verbeteren. Hierdoor kan jouw bedrijf maximaal profiteren van de mogelijkheden en kansen binnen Google, tegen een betaalbaar tarief.

  SEO artikelen

  Artikelen die ik heb geschreven m.b.t. SEO Friesland:

  De basis van zoekmachine optimalisatie
  Zo schrijf je een goede zoekmachine (SEO) tekst voor in je website
  Optimaliseer je website met landingspagina’s

  Zoekmachine optimalisatie Friesland

  Zoek je een specialist SEO Friesland, Flevoland of Overijssel? Een betaalbare ZZP-er die je kan helpen met jouw SEO? Stuur mij een mailtje en ik zal jouw huidige website en (SEO) aanpak bekijken. Daarna stuur ik je een vrijblijvend optimalisatie voorstel toe.

  Tjeerd Engel
  o.a. Gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie voor WordPress (SEO Friesland)

  Een aantal voorbeelden van websites die door mij gemaakt zijn

  SEO Friesland SEO Friesland
  www.parketboerderij-vbn.nl www.iwfholland.nl
  We Write Your Story SEO Friesland
  www.wwys.nl www.meubelmakerijbeertje.nl
  Meer van mijn recente werk vind je in mijn portfolio

  Benieuwd wat ik voor jouw SEO kan doen? Stuur mij jouw wensen en ideeën toe. Dan maak ik een vrijblijvende offerte voor jou.

   Jouw naam:

   Jouw e-mailadres:

   Jouw huidige webadres (als die er is):

   Wat wil je:

   OfferteaanvraagIk heb een vraagIk wil een afspraak maken

   Waar zoek je hulp voor:

   Nieuwe website laten makenBestaande website optimaliserenBestaande website aanpassen/onderhoudenSEO / Zoekmachine OptimalisatieAnders (graag hieronder toelichten)

   Omschrijf je vraag/hulpvraag:

   Tjeerd Engel Websites, Internet Marketing – SEO Friesland

   Andere interessante links:

   × Kan ik je helpen?