Websites & Internet Marketing
 

Hoger scoren in Google

Hoger scoren in Google

In dit blog vertel ik je waarom hoog scoren in Google belangrijk is en hoe ik je kan helpen om jouw website beter te laten scoren.

Waarom is hoger scoren in Google belangrijk?

Als mensen zoeken via Google klikken ze eigenlijk alleen op websites die op de eerste pagina van de Google zoekresultaten getoond worden. Zelf doe jij dat waarschijnlijk ook. Of klik jij wel eens door naar de 2e pagina? Wil je veel bezoeken aan jouw website genereren dan is het heel belangrijk om hoog te scoren zodat jouw website hoog in de zoekresultaten getoond wordt. Uit onderzoek is gebleken dat zelfs 35% het eerste zoekresultaat op de eerste pagina aanklikt. Voor een succesvolle website met veel bezoekers is vindbaarheid dus cruciaal.

Hoe kan je de vindbaarheid van jouw website verhogen?

Door middel van SEO (Search Engine Optimalisation) of zoekmachine optimalisatie kan je de vindbaarheid beïnvloeden. Hoe doe je dat optimaliseren? Dat kan door middel van On page SEO factoren. On page staat voor binnen jouw website of webshop en die factoren zijn het makkelijkste zelf te beïnvloeden. Waar moet je aan denken bij On page factoren? Bijvoorbeeld het gebruik van tags op jouw website, de lengte van de URL, de laadsnelheid en de beschikbaarheid van jouw website op mobiele devices. Zo is er een heel rijtje met factoren die je zelf kan beïnvloeden binnen jouw site om de vindbaarheid te verhogen.

Externe SEO factoren zijn ook belangrijk maar die bevinden zich buiten jouw eigen website of webshop. Om die reden zijn ze dus ook moeilijker te beïnvloeden of te sturen. Maar.. er zijn zeker mogelijkheden!  Externe SEO factoren hebben voornamelijk te maken met links van anderen die naar jouw website verwijzen en zo de reputatie van jouw website opbouwen. Beïnvloeding hiervan kan o.a. door Linkbuilding (zie mijn vorige blog over dit onderwerp), advertenties of social media activiteiten. Zo zie je maar dat je er wel degelijk zelf invloed op kan uitoefenen.

Er zijn verschillende manieren om de vindbaarheid van jouw website te verhogen:

 1. Zoekmachineoptimalisatie (SEO): Door middel van SEO kun je de inhoud en structuur van jouw website optimaliseren om hoger te scoren in zoekmachines zoals Google. Dit omvat onder andere het gebruik van relevante zoekwoorden, het creëren van kwalitatief hoogwaardige inhoud, het optimaliseren van titels en beschrijvingen, en het verbeteren van de website snelheid en mobiele responsiviteit.
 2. Content marketing: Door het creëren van hoogwaardige en waardevolle inhoud, zoals blogposts, whitepapers of infographics, kun je jouw doelgroep aantrekken en tegelijkertijd jouw SEO-prestaties verbeteren. Dit kan helpen om meer verkeer naar jouw website te trekken en jouw merk te positioneren als een autoriteit in jouw branche.
 3. Sociale media: Door actief te zijn op sociale media platforms zoals Facebook, Instagram en LinkedIn, kun je jouw online aanwezigheid vergroten en jouw doelgroep bereiken. Dit kan ook helpen om meer verkeer naar jouw website te leiden.
 4. Lokale SEO: Als jouw bedrijf zich richt op een specifieke regio, kun je lokale SEO-strategieën implementeren, zoals het optimaliseren van Google Mijn Bedrijf-pagina’s en het opnemen van lokale zoekwoorden op jouw website.
 5. Betaalde advertenties: Het gebruik van betaalde advertenties op zoekmachines zoals Google of sociale media platforms kan helpen om jouw website bovenaan de zoekresultaten te laten verschijnen en meer verkeer te genereren.
 6. Linkbuilding: Het verkrijgen van links van andere hoogwaardige websites naar jouw website kan helpen om jouw autoriteit en betrouwbaarheid te vergroten in de ogen van zoekmachines en zo de vindbaarheid te verbeteren.

Door een combinatie van deze strategieën te implementeren, kun je de vindbaarheid van jouw website verbeteren en meer verkeer en potentiële klanten aantrekken. Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit een doorlopend proces is dat consistentie en inzet vereist om succesvol te zijn.
.

Hoe kan ik je hierbij helpen?

Met name ‘On page optimalisatie’ en Linkbuilding zijn SEO-factoren waar ik jou bij kan helpen. Wil je hier hulp bij? Laat het mij weten via onderstaand formulier. Ik analyseer dan het huidige zoekresultaat van jouw website en maak een verbeterplan. Samen kijken we welke verbeteringen we kunnen toepassen om de vindbaarheid te verhogen en dus een hogere score in Google te genereren!


  Tot een volgende blog.

  Hartelijke groet,

  Tjeerd

  P.S, heb je andere vragen mbt jouw website, stel ze gerust!

  × Kan ik je helpen?