Websites & Internet Marketing
 

Hoger scoren in Google

Hoger scoren in Google

In dit blog vertel ik je waarom hoog scoren in Google belangrijk is en hoe ik je kan helpen om jouw website beter te laten scoren.

Waarom is hoger scoren in Google belangrijk?

Als mensen zoeken via Google klikken ze eigenlijk alleen op websites die op de eerste pagina van de Google zoekresultaten getoond worden. Zelf doe jij dat waarschijnlijk ook. Of klik jij wel eens door naar de 2e pagina? Wil je veel bezoeken aan jouw website genereren dan is het heel belangrijk om hoog te scoren zodat jouw website hoog in de zoekresultaten getoond wordt. Uit onderzoek is gebleken dat zelfs 35% het eerste zoekresultaat op de eerste pagina aanklikt. Voor een succesvolle website met veel bezoekers is vindbaarheid dus cruciaal.

Hoe kan je de vindbaarheid van jouw website verhogen?

Door middel van SEO (Search Engine Optimalisation) of zoekmachine optimalisatie kan je de vindbaarheid beïnvloeden. Hoe doe je dat optimaliseren? Dat kan door middel van On page SEO factoren. On page staat voor binnen jouw website of webshop en die factoren zijn het makkelijkste zelf te beïnvloeden. Waar moet je aan denken bij On page factoren? Bijvoorbeeld het gebruik van tags op jouw website, de lengte van de URL, de laadsnelheid en de beschikbaarheid van jouw website op mobiele devices. Zo is er een heel rijtje met factoren die je zelf kan beïnvloeden binnen jouw site om de vindbaarheid te verhogen.

Externe SEO factoren zijn ook belangrijk maar die bevinden zich buiten jouw eigen website of webshop. Om die reden zijn ze dus ook moeilijker te beïnvloeden of te sturen. Maar.. er zijn zeker mogelijkheden!  Externe SEO factoren hebben voornamelijk te maken met links van anderen die naar jouw website verwijzen en zo de reputatie van jouw website opbouwen. Beïnvloeding hiervan kan o.a. door Linkbuilding (zie mijn vorige blog over dit onderwerp), advertenties of social media activiteiten. Zo zie je maar dat je er wel degelijk zelf invloed op kan uitoefenen.

Hoe kan ik je hierbij helpen?

Met name ‘On page optimalisatie’ en Linkbuilding zijn SEO-factoren waar ik jou bij kan helpen. Wil je hier hulp bij? Laat het mij weten via onderstaand formulier. Ik analyseer dan het huidige zoekresultaat van jouw website en maak een verbeterplan. Samen kijken we welke verbeteringen we kunnen toepassen om de vindbaarheid te verhogen en dus een hogere score in Google te genereren!


  Tot een volgende blog.

  Hartelijke groet,

  Tjeerd

  Ps, heb je andere vragen mbt jouw website, stel ze gerust!

  Author: Tjeerd Engel

  Iets over mezelf Websites Surfen is mijn grote passie! Niet alleen op het web, maar ook op het water. Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun website en online communicatiemiddelen. Mijn 17 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe websites, het verbeteren van bestaande websites, zoekmachine optimalisatie (SEO), hulp bij social media en e-mailmarketing. Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij online media ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe of wat de investering zal zijn? Stuur mij dan een e-mail. Tjeerd Engel 06-119 52 361 info@tjeerdengel.nl https://www.tjeerdengel.nl
  × Kan ik je helpen?