Websites & Internet Marketing
 

Ken jij alle betekenissen van de Emoji of emoticons?

Het Emoji-toetsenbord op mijn telefoon heeft mij veranderd in een hiërogliefen-koning. Althans, dat dacht ik. Er zijn er ook zo veel… Bij gebrek aan een passend woord bieden de emoticons vaak een oplossing 🙂

Maar hebben alle emoticons ook echt een eigen betekenis? Door deze belangrijke vraag ben ik mij er maar eens in gaan verdiepen… In de onderstaande visual kun je per Emoji de specifieke betekenis achterhalen:

Emoji emoticons

betekenissen van de Emoji of emoticons?

Meer uitleg (en de betekenis) van de diverse Emoji of Emoticons vind je <hier>

De geschiedenis van de Emoji of emoticons
Emoji of emoticons worden gebruikt in Japanse elektronische berichten en webpagina’s, waarvan het gebruik ook steeds meer naar andere landen is verspreid. Het woord emoji betekent letterlijk “afbeelding”. De Japanse cultuur vinden we nog steeds terug in de beschikbare afbeeldingen, zoals de buigende zakenman, een witte bloem, maar ook veel typische Japanse gerechten zoals ramen noedels en sushi.

De eerste emoji werd in 1998 of 1999 ontworpen door Shigetaka Kurita. De eerste paar werden ontworpen als onderdeel om de elektronische communicatie te vergemakkelijken.

In 1997 zag de Fransman Nicolas Loufrani hoe het gebruik van emoticons binnen de mobiele technologie toenam en hij begon te experimenteren met de bekende bewegende smileys. Later maakte Loufrani een online lijst met de huidige emoticons. Deze beschikbare emoticons veranderen nog steeds. In 2016 zijn er diverse nieuwe Emoji toegevoegd aan het Emoji-toetsenbord en zijn er ook wat afbeeldingen verwijderd. Wil je ook weten welke Emojis het meest wordt gebruikt? Hier de Instagram top100:

Emoji emoticons top 100

Emoji of emoticons top 100

Tjeerd Engel | Websites Zoekmachine Optimalisatie en Internet Marketing

Emoji emoticons

Sitemap

Interessante SEO links zijn:

Author: Tjeerd Engel

Iets over mezelf Websites Surfen is mijn grote passie! Niet alleen op het web, maar ook op het water. Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun website en online communicatiemiddelen. Mijn 17 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe websites, het verbeteren van bestaande websites, zoekmachine optimalisatie (SEO), hulp bij social media en e-mailmarketing. Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij online media ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe of wat de investering zal zijn? Stuur mij dan een e-mail. Tjeerd Engel 06-119 52 361 info@tjeerdengel.nl https://www.tjeerdengel.nl
× Kan ik je helpen?