Websites & Internet Marketing
 

Waarom is een responsive website belangrijk?

responsive website

Sinds het intreden van mobiel internet op smartphones en tablets zijn de bouwtechnieken van websites ook veranderd. Mobiel internet is (nu nog) trager dan de kabel of glasvezel en ook de ruimte op het beeldscherm is kleiner dan onze desktop. De ontwikkelaars hebben daar wat op bedacht: de responsive website.

Wat is een responsive website?
De eenvoudige uitleg voor een responsive website is dat dit type website zich zelf aanpast aan het scherm waarmee een bezoeker de website bekijkt. Of dit nu een desktop monitor, een tablet of een smartphone is, er is slechts één website, waarvan de lay-out zich telkens aanpast aan de resolutie van het betreffende beeldscherm.

responsive website

Waarom is een responsive website belangrijk?
De verscheidenheid aan beeldschermresoluties neemt alsmaar toe. Van kleine schermen op de smartphone tot mega televisieschermen waar we op kunnen internetten. Op al die apparaten wil je dat de website goed en gebruiksvriendelijk werkt. Ook zal Google jouw site belonen in de vindbaarheid als deze responsive van opzet is. Anno 2017 zijn er nog erg veel websites die niet goed werken op tablets en smartphones. Onderzoek toont aan dat meer dan 50% van de websites bezocht worden via mobiele apparaten.

Zijn er meer voordelen bij een responsive website?
Het andere grote voordeel van een responsive website is, dat er slechts één website is voor alle apparaten. Voor elke resolutie wordt bepaald wat er wordt getoond en hoe. De tekst is altijd goed leesbaar zonder te hoeven zoomen. De tegenhanger van de responsive oplossing is dat je ook kunt kiezen voor een mobiele website. Dit is dan een ‘aparte’ website speciaal voor mobiele apparaten. Je moet deze website wel ‘los’ beheren van je desktop-versie. Een veel tijdrovendere en dus ook duurdere keuze.

Is jouw huidige website wel mobielvriendelijk?
Controleer hier hoe Google jouw website beoordeelt op ‘Mobile Friendly’. Dit zegt echter niets over de snelheid en kwaliteit van je site, maar geeft op zijn minst aan of je op de goede weg bent… Vanaf 2015 heeft Google het zoekalgoritme aangepast waardoor mobielvriendelijke (responsive) websites een hogere ranking krijgen dan vergelijkbare websites die alleen voor het desktop-formaat zijn ontwikkeld.

Is jouw huidige website NIET mobiel vriendelijk?
Is jouw huidige website niet mobiel vriendelijk, dan wordt het tijd om samen koffie te gaan drinken 🙂 Wil je een goede responsive website laten ontwikkelen? Dan kan ik je helpen!

responsive website

responsive website

Author: Tjeerd Engel

Iets over mezelf Websites Surfen is mijn grote passie! Niet alleen op het web, maar ook op het water. Als ZZP’er help ik bedrijven met het opzetten, verbeteren en/of onderhouden van hun website en online communicatiemiddelen. Mijn 17 jaar kennis en ervaring als Internet Marketeer pas ik toe bij het bouwen van nieuwe websites, het verbeteren van bestaande websites, zoekmachine optimalisatie (SEO), hulp bij social media en e-mailmarketing. Denk jij als ondernemer meer uit jouw website te kunnen halen of vind jij online media ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten hoe of wat de investering zal zijn? Stuur mij dan een e-mail. Tjeerd Engel 06-119 52 361 info@tjeerdengel.nl https://www.tjeerdengel.nl
× Kan ik je helpen?