Websites & Internet Marketing
 

SEO specialist Freelance

Zoekmachine OptimalisatieAls SEO specialist freelance werk ik aan zoekmachine optimalisatie (SEO) voor websites en webpagina’s. Dit omvat het verbeteren van de positie van de website in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo.

Om de website hoger in de zoekresultaten te laten verschijnen, gebruik ik verschillende technieken en strategieën, waaronder:

 1. Keyword research: Het onderzoeken van de woorden en zinnen waarop mensen zoeken in zoekmachines en deze vervolgens integreren in de content van de website.
 2. On-page optimalisatie: Het optimaliseren van de structuur, inhoud en metadata van de website om zoekmachines te helpen de pagina’s beter te begrijpen en te rangschikken.
 3. Off-page optimalisatie: Het verhogen van de autoriteit en relevantie van de website door middel van linkbuilding, sociale media en andere online activiteiten.
 4. Technische SEO: Het verbeteren van de technische aspecten van de website om de laadsnelheid, veiligheid en toegankelijkheid te verbeteren.

Als SEO specialist freelance help ik bedrijven om hun online zichtbaarheid te vergroten en hun doelgroep beter te bereiken via zoekmachines.

Zoek je een bedrijf dat jou kan helpen met het verbeteren van jouw SEO binnen jouw huidige (of nieuwe) website? Je hebt wellicht gezocht in Google op: Seo specialist freelance Leuk dat je mij zo gevonden hebt! Zo zie je maar Google is de 1e stap tot het succes met jouw website (en SEO is nou net een van mijn ‘Stokpaardjes’ 🙂 )

Ik zal kort uitleggen waarmee ik jou zou kunnen helpen bij het optimaliseren van jouw website. Spreekt dit jou aan, stuur mij dan een mailtje. Ik maak dan vrijblijvend een voorstel met offerte. Daarna kun je op je gemak beslissen wat het beste bij jou past.

.

Hoe werkt SEO?

Zoekmachine optimalisatie (SEO) bestaat uit verschillende onderdelen die allemaal gericht zijn op het verbeteren van de positie van een website in de zoekresultaten van zoekmachines. De belangrijkste onderdelen van SEO zijn:

On-page SEO door SEO specialist freelance

On-page SEO verwijst naar alle activiteiten die worden uitgevoerd op de eigen website om de positie van de website in de zoekresultaten te verbeteren. Het is gericht op het optimaliseren van de inhoud, structuur en metadata van de website om zoekmachines te helpen de pagina’s beter te begrijpen en te rangschikken. On-page SEO is dus gericht op het verbeteren van factoren binnen de eigen website, in tegenstelling tot off-page SEO, dat gericht is op het verbeteren van factoren buiten de eigen website.

Enkele voorbeelden van on-page SEO activiteiten zijn:

 1. Keyword research: Het onderzoeken van de woorden en zinnen waarop mensen zoeken in zoekmachines en deze vervolgens integreren in de content van de website.
 2. Content optimalisatie: Het optimaliseren van de inhoud van de website om zoekmachines te helpen begrijpen waar de pagina over gaat en welke zoekwoorden relevant zijn. Dit omvat onder meer het integreren van zoekwoorden in de content, het gebruik van koppen en subkoppen, en het schrijven van waardevolle en relevante content.
 3. Technische optimalisatie: Het optimaliseren van de technische aspecten van de website om de laadsnelheid, veiligheid en toegankelijkheid te verbeteren. Dit omvat onder meer het gebruik van HTTPS, het optimaliseren van afbeeldingen en video’s, en het verminderen van de laadtijd van de website.
 4. Metadata optimalisatie: Het optimaliseren van de metadata, zoals de title tags en meta descriptions, om zoekmachines te helpen begrijpen waar de pagina over gaat en welke zoekwoorden relevant zijn.

On-page SEO is gericht op het optimaliseren van de inhoud, structuur en metadata van de eigen website om zoekmachines te helpen begrijpen waar de pagina over gaat en de positie van de website in de zoekresultaten te verbeteren. Het is een belangrijk onderdeel van een succesvolle SEO-strategie en kan helpen om meer verkeer naar de website te leiden.

.

Seo specialist freelance Off-page SEO

Off-page SEO verwijst naar alle activiteiten die buiten de eigen website worden uitgevoerd om de positie van een website in de zoekresultaten te verbeteren. Het is gericht op het vergroten van de autoriteit en relevantie van de website door het verkrijgen van links van andere websites, het vergroten van de sociale signalen en het verbeteren van de online reputatie van de website. Off-page SEO is dus gericht op het verbeteren van factoren buiten de eigen website, in tegenstelling tot on-page SEO, dat gericht is op het optimaliseren van de inhoud en structuur van de eigen website.

Enkele voorbeelden van off-page SEO activiteiten zijn:

 1. Linkbuilding: Het verkrijgen van links van andere websites naar de eigen website. Dit kan onder meer worden bereikt door het creëren van waardevolle en relevante content die andere websites willen delen, door het actief benaderen van andere websites voor linkverwijzingen, of door het bijdragen van gastblogs op andere websites.
 2. Sociale media: Het actief zijn op sociale media en het delen van content op deze platformen. Dit kan helpen om meer verkeer naar de website te leiden en de online reputatie van de website te verbeteren.
 3. Online directory’s en bedrijvengidsen: Het vermelden van de website op online directory’s en bedrijvengidsen kan helpen om de online zichtbaarheid en reputatie van de website te verbeteren.
 4. Online reviews: Het verzamelen van positieve online reviews van klanten op platformen zoals Google, Facebook en Yelp kan helpen om de online reputatie van de website te verbeteren.

Off-page SEO is gericht op het verbeteren van de externe factoren die de positie van een website in de zoekresultaten beïnvloeden. Het is een belangrijk onderdeel van een succesvolle SEO-strategie en kan helpen om de online zichtbaarheid en reputatie van de website te vergroten.

.

Het zoeksysteem van Google

Het zoeksysteem van Google bestaat uit verschillende componenten die samenwerken om de meest relevante zoekresultaten voor een bepaalde zoekopdracht te presenteren. Het proces omvat grofweg drie stappen:

 1. Crawlen: Google stuurt bots, ook wel spiders genoemd, naar miljarden webpagina’s op het internet om de inhoud van die pagina’s te lezen en op te slaan in een index. Dit gebeurt continu en op regelmatige basis, zodat de index altijd up-to-date is.
 2. Indexeren: De pagina’s die de spiders hebben gecrawld, worden vervolgens geanalyseerd en gecategoriseerd op basis van de inhoud en andere factoren, zoals de structuur van de website en de autoriteit van de pagina. Dit stelt Google in staat om snel relevante pagina’s te vinden wanneer een zoekopdracht wordt ingevoerd.
 3. Ranken: Wanneer een zoekopdracht wordt ingevoerd, analyseert Google de zoekwoorden en andere factoren, zoals de locatie en het apparaat van de gebruiker, om de meest relevante pagina’s uit de index te selecteren en deze te rangschikken op basis van relevantie en autoriteit. Google houdt daarbij rekening met meer dan 200 rankingfactoren, waaronder de inhoud van de pagina, de kwaliteit en relevantie van links naar de pagina, de laadsnelheid van de pagina en de gebruiksvriendelijkheid van de website.

Al deze processen vinden plaats in fracties van seconden, zodat gebruikers snel en gemakkelijk de informatie kunnen vinden die ze zoeken.

.

Seo specialist freelance? Benieuwd wat de investering is?

Wil je weten wat in jouw geval een Seo specialist freelance gaat kosten? Stuur mij dan een mailtje met jouw wensen en ideeën. Geef ook even aan wat je eventueel zelf kunt of wil uitvoeren of aanleveren (b.v. het schrijven van SEO- webteksten). Op basis van deze informatie kan ik voor jou een vrijblijvende offerte samenstellen. Mocht je eerst nog wat algemene vragen hebben of alleen wat tarieven willen weten, dan kun je die vraag aan mij mailen via: info@tjeerdengel.nl

.

Wil je hulp met jouw SEO?

Er zijn verschillende mogelijkheden en werkwijzen om de zoekmachine optimalisatie in jouw website door te voeren. Bij een beperkt budget kunnen we dit samen gaan doen, maar het volledig uitbesteden van de SEO kan uiteraard ook.

Denk jij meer uit jouw website te kunnen halen door betere zoekmachine optimalisatie of vind jij SEO ingewikkeld? Dan kan ik je helpen. Wil je weten wat er mogelijk is binnen jouw website en wat de investering zal zijn? Stuur mij dan een e-mail: info@tjeerdengel.nl

.

Wil je een offerte aanvragen voor jouw SEO ? Vul dan het onderstaande formulier in:

  Waar zoek je hulp voor:

  Nieuwe website laten makenBestaande website optimaliserenBestaande website aanpassen/onderhoudenSEO / Zoekmachine OptimalisatieAnders (graag hieronder toelichten)

  .

  Een aantal voorbeelden van websites die door mij zijn gemaakt en zijn geoptimaliseerd (SEO)

  Seo specialist freelance Seo specialist freelance
  www.gerritvanderhorst.nl www.jachtwerfzevenbergen.nl
     
  Seo specialist freelance Seo specialist freelance
  www.administratiekantoor-devries.nl www.proklusbedrijf.nl

  Een aantal grafische voorbeelden van websites die door mij gemaakt zijn

  Zoekmachine Optimalisatie Zoekmachine Optimalisatie
  www.sterksamen.nl www.elgustoworkum.nl
     
  Zoekmachine Optimalisatie Zoekmachine Optimalisatie
  www.wwys.nl www.meubelmakerijbeertje.nl
  Meer van mijn recente werk vind je in mijn portfolio

  Voordelen als je mij inhuurt:

  • 22 jaar kennis van SEO en online marketing
  • Persoonlijke aanpak en benadering
  • Supersnel geleverd
  • Lekker betaalbaar 🙂
  • Goede resultaten in Google (SEO)
  • Uitstekende Helpdesk

  Benieuwd wat ik voor jou kan doen? Stuur mij jouw wensen en ideeën toe. Dan maak ik een vrijblijvende offerte.

  Seo specialist freelance? Tjeerd Engel Websites, Internet Marketing en Seo specialist freelance


  Andere interessante links:

  × Kan ik je helpen?