Websites & Internet Marketing
 

Webdesign voor B&B

Webdesign voor B&BWebdesign voor B&B ‘s: Ben jij als eigenaar van een B&B, vakantiehuis of pension op zoek naar een webbouwer voor een nieuwe website of webdesign? Of wil jij jouw huidige website verder verbeteren? Dan kan ik je helpen!


Waarom is een eigen website belangrijk?.
Voor de boekingen van jouw B&B of vakantiehuisje ben je naast je ‘vaste gasten’ afhankelijk van nieuwe gasten. 95% van jouw nieuwe gasten oriënteert zich en reserveert vervolgens via het web. Met andere woorden… het grootste deel van jouw gasten komt via het internet… Je kunt je natuurlijk aansluiten bij de grote boekingssites maar dat kost tegenwoordig best een groot deel van je omzet. Het goed inrichten van een eigen site is een slimmere manier om nieuwe gasten rechtstreeks te laten boeken. Het is ‘het centrale punt’ waar zoekmachines, social media, review-website’s en andere online kanalen op uitkomen. Het is meestal de een-na-laatste halte voordat de reservering plaats vindt.


Vaak gaat het mis…

Maar vaak gaat het toch mis bij dit laatste station… Door een niet professionele uitstraling, oude informatie, niet werkende onderdelen, gebruik van oude technieken of onvoldoende informatie begint de potentiële gast toch te twijfelen… Wat in veel gevallen leidt tot verder zoeken naar een ander bedrijf… Of in veel gevallen is de website ‘onvindbaar’ in Google. Daardoor reduceert het resultaat van de website enorm.

De bovenstaande problemen zijn eenvoudig te verhelpen. Ik kan met mijn kennis en ervaring daar een goed en kritisch oordeel over geven! En jou meehelpen om jouw website tot een waardevolle reservering machine te maken.
.

Webdesign voor B&B ‘s

Als je een website wilt ontwerpen voor een bed & breakfast bedrijf, zijn hier enkele tips die je kunt volgen:

 1. Maak een eenvoudige en overzichtelijke lay-out: Een eenvoudige en overzichtelijke lay-out maakt het gemakkelijker voor bezoekers om de informatie te vinden die ze nodig hebben. Gebruik een helder kleurenschema en gebruik een duidelijk lettertype.
 2. Zorg voor goede foto’s: Foto’s zijn belangrijk om potentiële gasten een idee te geven van wat ze kunnen verwachten van je bed & breakfast. Zorg ervoor dat de foto’s van hoge kwaliteit zijn en dat ze de kamers en faciliteiten goed laten zien.
 3. Maak het gemakkelijk om te reserveren: Het is belangrijk om het reserveringsproces zo eenvoudig mogelijk te maken. Voeg een reserveringsformulier toe aan de website en zorg ervoor dat het duidelijk is hoe gasten kunnen reserveren.
 4. Geef informatie over de locatie en omgeving: Potentiële gasten willen graag weten wat er te doen is in de omgeving van je bed & breakfast. Voeg informatie toe over bezienswaardigheden, activiteiten en restaurants in de buurt.
 5. Zorg voor goede navigatie: Maak het gemakkelijk voor bezoekers om door de website te navigeren. Voeg een duidelijk menu toe en zorg ervoor dat alle belangrijke informatie gemakkelijk te vinden is.
 6. Zorg voor mobiele toegankelijkheid: Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele telefoon om websites te bekijken. Zorg ervoor dat je website goed werkt op mobiele apparaten en dat alle informatie gemakkelijk te vinden is.
 7. Voeg recensies toe: Voeg recensies toe van gasten die eerder in je bed & breakfast hebben verbleven. Dit kan potentiële gasten helpen bij het maken van een beslissing over het boeken van een verblijf.
 8. Maak gebruik van sociale media: Gebruik sociale media om je bed & breakfast te promoten en om gasten op de hoogte te houden van evenementen en activiteiten in de omgeving.

.

SEO voor jouw B&B website

Als je een bed & breakfast bedrijf hebt, is het belangrijk om zoekmachine-optimalisatie (SEO) te gebruiken om je website hoger te laten ranken in zoekmachines zoals Google. Hier zijn enkele tips om de SEO van je website te verbeteren:

 1. Gebruik relevante zoekwoorden: Onderzoek welke zoekwoorden mensen gebruiken om bed & breakfasts te vinden en gebruik deze zoekwoorden in de inhoud van je website, inclusief de paginatitels, meta-beschrijvingen en afbeeldingslabels.
 2. Voeg een blog toe: Een blog op je website kan helpen om zoekverkeer te genereren door interessante en relevante inhoud te delen die gerelateerd is aan jouw bed & breakfast. Zorg ervoor dat de blogposts de juiste zoekwoorden bevatten en dat ze regelmatig worden bijgewerkt.
 3. Zorg voor goede metadata: Metadata, zoals de paginatitel en meta-beschrijvingen, zijn belangrijk voor SEO. Zorg ervoor dat de metadata van elke pagina de juiste zoekwoorden bevat en een duidelijke beschrijving geeft van de inhoud van de pagina.
 4. Optimaliseer de website-snelheid: Een snelle website is belangrijk voor SEO. Zorg ervoor dat de website snel laadt door afbeeldingen te optimaliseren, onnodige plugins te verwijderen en een caching-plugin te gebruiken.
 5. Verzamel lokale links: Linkbuilding is belangrijk voor SEO. Probeer links te verzamelen van lokale websites, zoals reisblogs en lokale bedrijfslijsten.
 6. Maak gebruik van Google My Business: Google My Business is een gratis service van Google waarmee je informatie over jouw bed & breakfast kunt toevoegen aan Google Maps en de zoekresultaten van Google. Zorg ervoor dat je alle relevante informatie toevoegt, zoals jouw adres, telefoonnummer, openingstijden en foto’s.
 7. Zorg voor mobiele toegankelijkheid: Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele telefoon om websites te bekijken. Zorg ervoor dat je website goed werkt op mobiele apparaten en dat alle informatie gemakkelijk te vinden is.

Door deze iedeen te volgen, kun je de SEO en jouw website voor je bed & breakfast bedrijf goed opzetten of verbeteren en meer potentiële gasten aantrekken.

Ben je benieuwd of ik voor jou iets kan betekenen met betrekking tot het verbeteren van de bestaande site of het opzetten van een een nieuwe website? Stuur mij dan een e-mail. met jouw ideeën en wensen. Geef ook even aan of je zelf wel (of niet) nieuwe foto’s en/of teksten kunt aanleveren. Dan maak ik een vrijblijvende offerte.


Tjeerd Engel
info@tjeerdengel.nl

Benieuwd wat ik voor jou kan doen? Stuur mij jouw wensen en ideeën toe. Dan maak ik een vrijblijvende offerte:

  Jouw naam:

  Jouw e-mailadres:

  Jouw huidige webadres (als die er is):

  Wat wil je:

  OfferteaanvraagIk heb een vraagIk wil een afspraak maken

  Waar zoek je hulp voor:

  Nieuwe website laten makenBestaande website optimaliserenBestaande website aanpassen/onderhoudenSEO / Zoekmachine OptimalisatieAnders (graag hieronder toelichten)

  Omschrijf je vraag/hulpvraag:

  .

  Een aantal voorbeelden van websites die door mij gemaakt zijn voor
  webdesign voor B&B, pensions en vakantiehuizen

  Webdesigns Bed en Breakfast Webdesigns Bed en Breakfast
  www.lytsekaep.nl www.hetslauerhoff.nl
  www.delaape.nl www.boskenwetter.nl
  Meer van mijn recente werk vind je in mijn portfolio

  Mijn voordelen op een rij:

  • 22 jaar kennis van online marketing
  • Persoonlijke aanpak en benadering
  • Lekker betaalbaar : )
  • 100% baas over je eigen website
  • Goede resultaten in Google (SEO)
  • Eventueel met een eenvoudig bezettingsoverzicht
  • Goed leesbaar op tablet, mobiel én pc (responsive design)
  • Gemaakt in het WordPress CMS, dus makkelijk (zelf) te onderhouden.
  • Uitstekende Helpdesk

  Benieuwd wat ik voor jou kan doen? Stuur mij jouw wensen en ideeën toe. Dan maak ik een vrijblijvende offerte.

  Webdesign B&B

  Webdesign B&B ‘s? Tjeerd Engel Websites & Internet Marketing

  × Kan ik je helpen?