Websites & Internet Marketing
 

Wat kost een website?

Wat kost een websiteWat kost een website? Dat is een van de meest gestelde vragen die ik ontvang.

Om een juiste prijs te kunnen bepalen heb ik wat aanvullende informatie nodig over de eenvoud of complexiteit van het ontwerp, de techniek, functionaliteiten en jouw aanvullende wensen. Ook wil ik weten of jij zelf onderdelen kunt/wil (zoals web-teksten en web-fotografie) aanleveren. Het aantal webpagina’s (die door mij moeten worden geactiveerd) hebben ook invloed op de prijs. Als laatste wil ik graag weten of de site goed gevonden moet gaan worden in Google (d.m.v. zoekmachine optimalisatie / SEO) en hoe de hosting is geregeld.

Als ik deze informatie heb ontvangen, dan kan ik exact berekenen hoeveel tijd het project kost en wat de investering zal zijn.

Maar wat kost een website…

De kosten voor het ontwikkelen van een nieuwe website kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele van de belangrijkste factoren die de prijs van een website kunnen beïnvloeden:

 1. Functionaliteiten: De complexiteit van de website en de vereiste functionaliteiten hebben een grote impact op de kosten. Een eenvoudige website met alleen basisinformatie en een contactformulier is doorgaans goedkoper dan een geavanceerde webshop met meerdere betalingsmogelijkheden en andere geavanceerde functies.
 2. Ontwerp: Het ontwerp van de website is een andere belangrijke factor. Een uniek en aangepast ontwerp dat past bij de branding van het bedrijf kan meer kosten dan het gebruik van een standaard template.
 3. Inhoud: Het creëren en integreren van inhoud, zoals afbeeldingen, video’s en tekst, kan de prijs verhogen, vooral als er veel maatwerk nodig is.
 4. Onderhoud: Het onderhouden en up-to-date houden van een website kan ook extra kosten met zich meebrengen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de website regelmatig wordt bijgewerkt en beveiligd tegen hackers en malware.

Het is belangrijk om te onthouden dat de prijs van een website niet het enige belangrijke aspect is om in overweging te nemen. Het is essentieel om samen te werken met een ervaren en professioneel webdesignbureau dat niet alleen een aantrekkelijke website kan ontwerpen, maar ook rekening houdt met zoekmachineoptimalisatie (SEO), gebruikerservaring en conversie-optimalisatie om ervoor te zorgen dat de website zijn doelstellingen bereikt.

Zolang ik de bovenstaande informatie nog niet heb ontvangen kan ik alleen maar een ‘globale’ prijs afgeven. Kleine (basis) websites beginnen bij een bouwtarief van rond de 795,- euro. Dit is een WordPress website met een ‘eenvoudige’ WordPress template. Gemiddeld komt (bij mij) een website uit rond het tarief van 995,- euro. Grote en complexe websites zitten tussen de 1.495,- en 1.995,- euro

Wil je de prijs van jouw nieuwe website exact weten?

Wil je exact weten wat een website in jouw situatie kost? Dan reken ik dat graag voor je uit. Mail mij de volgende gegevens  en ik bereken (volledig vrijblijvend) de investering voor jou:

Vormgeving o.b.v:

 • Eenvoudige opzet
 • Complexe opzet
 • Een websiteontwerp ‘op maat’ gemaakt


Omvang (aanmaken en vullen van de webpagina’s):

 • tot 4 webpagina’s
 • 4 tot 8 webpagina’s
 • 8 tot 12 webpagina’s
 • meer dan 12 webpagina’s


Webteksten:

 • Deze worden aangeleverd
 • Deze moeten worden geschreven door een tekstschrijver (via Tjeerd Engel)

Fotografie:

 • Deze worden aangeleverd
 • Moeten worden gemaakt/worden (geregeld via Tjeerd Engel)


Hosting
(dit is de huur van computerruimte op een webserver):

 • Dit is al geregeld (ik heb een eigen host)
 • Dit wil ik door Tjeerd Engel laten regelen


Zoekmachine optimalisatie / SEO:

 • Ga ik zelf doen of N.V.T.
 • De SEO/zoekmachine optimalisatie wil ik graag uitbesteden aan Tjeerd Engel


Extra talenversies (
komen er naast de Nederlandse versie ook nog andere talenversies? (bijvoorbeeld een Engelse en/of Duitse variant):

 • Ja (benoem dan ook de aanvullende talen )
 • Nee, er zijn naast de NL versie geen andere talenversie ‘s nodig

Toekomstig onderhoud aan de website en CMS:

 • Ga ik zelf doen
 • Wil ik graag uitbesteden aan Tjeerd Engel

Een aantal voorbeelden van websites die door mij gemaakt zijn

Wat kost een website Wat kost een website
www.parketboerderij-vbn.nl www.iwfholland.nl
Wat kost een website WWYS
www.wwys.nl www.meubelmakerijbeertje.nl
Meer van mijn recente werk vind je in mijn portfolio

Mijn voordelen op een rij:

 • 22 jaar kennis van online marketing
 • Persoonlijke aanpak en benadering
 • Lekker betaalbaar : )
 • 100% baas over je eigen website
 • Goede resultaten in Google (SEO)
 • Goed leesbaar op tablet, mobiel én pc (responsive design)
 • Gemaakt in het WordPress CMS, dus makkelijk (zelf) te onderhouden.
 • Uitstekende Helpdesk

Wat kost een website? En benieuwd wat ik voor jou kan doen? Stuur mij jouw wensen en ideeën toe. Dan maak ik een vrijblijvende een offerte:

  Jouw naam:

  Jouw e-mailadres:

  Jouw huidige webadres (als die er is):

  Wat wil je:

  OfferteaanvraagIk heb een vraagIk wil een afspraak maken

  Waar zoek je hulp voor:

  Nieuwe website laten makenBestaande website optimaliserenBestaande website aanpassen/onderhoudenSEO / Zoekmachine OptimalisatieAnders (graag hieronder toelichten)

  Omschrijf je vraag/hulpvraag:

  Tjeerd Engel Websites & SEO

  × Kan ik je helpen?