Websites & Internet Marketing
 

E-mailmarketing met MailChimp

E-mailmarketing met MailChimpE-mailmarketing met MailChimp: Wil je succesvol zijn met e-mailmarketing, dan moet je klanten persoonlijk aanspreken en waardevolle content verzenden. Daarvoor is goede data en slimme software nodig.

 

E-mailmarketing met MailChimp

E-mailmarketing met MailChimp: E-mailmarketing is nog steeds een belangrijk onderdeel binnen de online mix. Dit komt doordat de kosten van e-mailmarketing relatief laag zijn en je met deze communicatiemethode jouw doelgroep direct kunt aanspreken.

Emailmarketing is een vorm van direct marketing waarbij bedrijven en organisaties e-mails gebruiken om hun producten, diensten, nieuws en aanbiedingen te promoten. Het is een krachtige manier om direct contact te leggen met klanten en potentiële klanten en om hen te voorzien van waardevolle informatie en aanbiedingen.

Er zijn verschillende soorten e-mails die kunnen worden gebruikt in e-mailmarketing, zoals welkomst-e-mails, nieuwsbrieven, promotionele e-mails, herinnerings-e-mails en follow-up e-mails. Bedrijven kunnen deze e-mails personaliseren en segmenteren op basis van demografische gegevens, gedrag of voorkeuren van de ontvanger.

Emailmarketing kan ook worden geautomatiseerd met behulp van marketing automation software. Hiermee kunnen bedrijven e-mails automatisch versturen op basis van triggers, zoals het aanmelden voor een nieuwsbrief, het doen van een aankoop, of het verlaten van een winkelwagentje zonder af te rekenen. Dit kan de efficiëntie van de marketingactiviteiten verhogen en meer gerichte communicatie mogelijk maken.

Emailmarketing kan een effectieve manier zijn om klanten aan te trekken en te behouden en om omzet te genereren. Het is echter belangrijk om te voldoen aan de regelgeving omtrent privacy en spam. Bedrijven moeten bijvoorbeeld toestemming hebben van de ontvanger om hen e-mails te sturen en moeten een gemakkelijke manier bieden om zich af te melden.

Samen een e-mailmarketingstrategie opzetten

E-mailmarketing is een effectieve marketingmethode. Veel bedrijven sturen je regelmatig e-mails en nieuwsbrieven. Maar hoe kun je dit zelf nu het beste aanpakken? Hoe start je een eigen e-mailmarketingcampagne? Hoe zorg je ervoor dat jouw e-mails ook worden gelezen door jouw doelgroep en hoe wordt de lezer aangezet tot actie?

Het opzetten van een succesvolle e-mailcampagne vereist enige planning en voorbereiding. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om een e-mailcampagne op te zetten:

 1. Doelstellingen bepalen: Bepaal wat je wilt bereiken met de e-mailmarketingcampagne, zoals meer verkoop, merkbekendheid of betrokkenheid van de lezers.
 2. Doelgroep segmenteren: Segmentatie van de doelgroep is belangrijk omdat verschillende mensen verschillende interesses en behoeften hebben. Hiermee kun je gerichte e-mails sturen naar specifieke groepen mensen.
 3. E-maillijst opbouwen: Bouw een lijst op van e-mailadressen van mensen die geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf of producten. Zorg ervoor dat de mensen zich hebben aangemeld om e-mails te ontvangen en dat je toestemming hebt om hen te e-mailen.
 4. Ontwerp en inhoud: Het ontwerp en de inhoud van de e-mail zijn cruciaal om de aandacht van de ontvanger te trekken en hen te laten doorklikken naar je website of productpagina. Maak gebruik van opvallende afbeeldingen en een pakkende titel.
 5. Call-to-Action (CTA): Een CTA is een oproep tot actie en moet duidelijk zijn en gemakkelijk te vinden in de e-mail. Het moet de lezers aansporen om te klikken op een link naar de website of productpagina.
 6. Testen en optimaliseren: Test verschillende aspecten van de e-mail, zoals het onderwerp, de inhoud en de CTA, om te zien wat het beste werkt. Pas de e-mail aan en optimaliseer deze op basis van de resultaten van de testen.
 7. Versturen en opvolgen: Stuur de e-mails op het juiste moment en volg de resultaten op om te zien hoe de e-mailmarketingcampagne presteert. Maak gebruik van statistieken zoals open- en doorklikratio’s om te bepalen wat goed werkt en wat niet, en pas de campagne aan voor betere resultaten.
 8. Analyseer en verbeter: Analyseer de resultaten van de e-mailmarketingcampagne om te bepalen wat werkte en wat niet. Gebruik deze inzichten om toekomstige campagnes te verbeteren en meer succesvol te maken.

.

E-mailmarketing met MailChimp

E-mailmarketing met MailChimp: Ik werk zelf veel met MailChimp. Dit is een zeer gebruiksvriendelijk e-mailmarketing-programma met alle mogelijk denkbare functies en mogelijkheden. Het is zelfs kosteloos (tot 2000 adressen) te gebruiken.

Mailchimp is een webgebaseerd e-mailmarketingplatform dat gebruikers in staat stelt om e-mails te ontwerpen, te verzenden en te analyseren. Het biedt een breed scala aan functies voor e-mailmarketing, zoals het bouwen van e-maillijsten, het creëren van e-mailcampagnes met behulp van vooraf ontworpen sjablonen of aangepaste HTML-code, het automatiseren van e-mails op basis van specifieke triggers of acties, en het bijhouden van gegevens over het succes van e-mailcampagnes via rapporten en analyses.

Mailchimp heeft ook integraties met andere platforms en diensten, zoals WordPress, Shopify, Facebook en Google Analytics. Dit maakt het mogelijk om e-mailmarketing te integreren met andere digitale marketingstrategieën en om verschillende datastromen te combineren en te analyseren.

Mailchimp biedt zowel gratis als betaalde abonnementen, afhankelijk van de grootte van de e-maillijst en de gewenste functies. Het is een populaire keuze voor kleine bedrijven en ondernemers die hun e-mailmarketingstrategie willen verbeteren.


Bij het opzetten van een goede nieuwsbrief zijn er een aantal zaken belangrijk.

 • Zijn de e-mailadressen die je gebruikt van bestaande klanten of van (opt-in of dubbel opt-in) potentiële relaties?
 • Wat is het doel van je nieuwsbrief?
 • Heb je voldoende (en interessante) onderwerpen voor je nieuwsbrief?
 • Wie gaat deze teksten schrijven?
 • Hoe maak je je nieuwsbrief persoonlijk?
 • Wat is het beste moment van verzenden?
 • Hoe krijg je kwalitatieve nieuwe nieuwsbriefleden?
 • Hoe zorg je dat je nieuwsbrieven niet in het SPAM-filter belanden?
 • Wat is een goede frequentie van verzenden?
 • Hoe gaan we de e-mailmarketingresultaten meten?
 • Hoe blijven we netjes binnen de wet- en regelgeving van o.a. Telecomwet en  OPTA

.

Hulp nodig met jouw e-mailmarketing?  Stuur mij jouw wensen en ideeën toe. Dan maak ik een vrijblijvende offerte.

  Jouw naam:

  Jouw e-mailadres:

  Jouw huidige webadres (als die er is):

  Wat wil je:

  OfferteaanvraagIk heb een vraagIk wil een afspraak maken

  Waar zoek je hulp voor:

  Nieuwe website laten makenBestaande website optimaliserenBestaande website aanpassen/onderhoudenSEO / Zoekmachine OptimalisatieAnders (graag hieronder toelichten)

  Omschrijf je vraag/hulpvraag:

   

  E-mailmarketing – Friesland – E-mailmarketing met MailChimp

  × Kan ik je helpen?