Websites & Internet Marketing
 

E-mailmarketing

E-mailmarketing met MailChimp

E-mailmarketing is een digitale marketingstrategie waarbij bedrijven e-mails gebruiken om te communiceren met hun doelgroep. Het doel van emailmarketing is om waardevolle informatie te verstrekken aan de ontvanger, zoals productaanbiedingen, nieuwsbrieven, aankondigingen en andere relevante informatie, met als doel hen aan te moedigen om actie te ondernemen, zoals een aankoop doen of meer informatie aanvragen.

E-mailmarketing omvat het verzamelen van e-mailadressen van geïnteresseerde personen of potentiële klanten, het opbouwen van een lijst met deze e-mailadressen, het ontwerpen en verzenden van e-mails, het opvolgen van de resultaten van de e-mailcampagnes en het aanpassen van de campagnes op basis van de resultaten.

E-mailmarketing kan worden gebruikt om relaties op te bouwen met klanten, om de merkbekendheid te vergroten, om verkeer naar de website te leiden, om leads te genereren en om meer verkopen te genereren. Het kan een kosteneffectieve en efficiënte manier zijn om een groot publiek te bereiken en tegelijkertijd gerichte, persoonlijke communicatie te bieden aan individuele ontvangers.

E-mailmarketing is nog steeds een belangrijk onderdeel binnen de online mix. Dit komt doordat de kosten van e-mailmarketing relatief laag zijn en je met deze communicatiemethode jouw doelgroep direct kunt aanspreken.

.

Samen een e-mailmarketingstrategie opzetten

E-mailmarketing is een effectieve marketingmethode. Veel bedrijven sturen je regelmatig e-mails en nieuwsbrieven. Maar hoe kun je dit zelf nu het beste aanpakken? Hoe start je een eigen e-mailmarketingcampagne? Hoe zorg je ervoor dat jouw e-mails ook worden gelezen door jouw doelgroep en hoe wordt de lezer aangezet tot actie?

Een e-mailmarketingstrategie is een plan dat beschrijft hoe een bedrijf e-mailmarketing wil gebruiken om zijn doelen te bereiken. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om een effectieve e-mailmarketingstrategie te ontwikkelen:

 1. Bepaal het doel: Bepaal wat je wilt bereiken met de e-mailmarketingcampagne. Wil je meer verkopen genereren, de merkbekendheid vergroten, klanten betrekken of iets anders?
 2. Identificeer de doelgroep: Identificeer de doelgroep die je wilt bereiken en segmenteer hen op basis van hun interesses en gedrag.
 3. Verzamel e-maillijst: Verzamel e-mailadressen van mensen die geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf of producten. Zorg ervoor dat mensen zich hebben aangemeld om e-mails te ontvangen en dat je toestemming hebt om hen te e-mailen.
 4. Ontwerp en inhoud: Ontwerp e-mails die er professioneel uitzien en aansprekend zijn voor de doelgroep. Zorg ervoor dat de inhoud relevant en waardevol is voor de ontvanger.
 5. Frequentie: Bepaal hoe vaak je e-mails wilt verzenden. Frequentie is belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet te vaak e-mails stuurt, maar ook niet te weinig.
 6. Call-to-Action (CTA): Een CTA is een oproep tot actie en moet duidelijk zijn en gemakkelijk te vinden in de e-mail. Het moet de lezers aansporen om te klikken op een link naar de website of productpagina.
 7. Automatiseer: Automatiseer e-mailcampagnes om tijd te besparen en de efficiëntie te verbeteren.
 8. Test en analyseer: Test en analyseer de resultaten van de e-mailmarketingcampagne om te bepalen wat werkt en wat niet werkt. Pas de e-mailmarketingstrategie aan op basis van de resultaten.
 9. Personaliseer: Personaliseer e-mails op basis van de gegevens van de ontvanger, zoals hun naam, locatie of eerdere aankopen.

.

E-mailmarketing met MailChimp

Ik werk zelf veel met MailChimp. Dit is een zeer gebruiksvriendelijk e-mailmarketing-programma met alle mogelijk denkbare functies en mogelijkheden. Het is zelfs kosteloos (tot 2000 adressen) te gebruiken.

Mailchimp is een e-mailmarketingplatform waarmee bedrijven en individuen e-mailcampagnes kunnen maken, verzenden en beheren. Het is een cloudgebaseerd platform dat in 2001 werd opgericht en gevestigd is in Atlanta, Georgia.

Met Mailchimp kun je e-mailcampagnes maken met behulp van sjablonen of door ze volledig aan te passen aan je eigen ontwerp. Het platform biedt ook tools voor e-mailsegmentatie, A/B-testen, automatisering en rapportage van campagneresultaten.

Mailchimp is beschikbaar in verschillende talen, waaronder Nederlands, en biedt integraties met verschillende andere software en diensten, zoals WordPress, Salesforce en Shopify.

Mailchimp biedt verschillende abonnementen, variërend van gratis tot betaalde opties op basis van de grootte van de e-maillijst en het gewenste niveau van functionaliteit. Met het gratis abonnement kun je maximaal 2.000 e-mailabonnees en 10.000 e-mails per maand verzenden, terwijl betaalde abonnementen extra functies bieden, zoals geavanceerde automatisering, segmentatie en e-commerce integraties.


Bij het opzetten van een goede nieuwsbrief zijn er een aantal zaken belangrijk.

 • Zijn de e-mailadressen die je gebruikt van bestaande klanten of van (opt-in of dubbel opt-in) potentiële relaties?
 • Wat is het doel van je nieuwsbrief?
 • Heb je voldoende (en interessante) onderwerpen voor je nieuwsbrief?
 • Wie gaat deze teksten schrijven?
 • Hoe maak je jouw nieuwsbrief persoonlijk?
 • Wat is het beste moment van verzenden?
 • Hoe krijg je kwalitatieve nieuwe nieuwsbriefleden?
 • Hoe zorg je dat je nieuwsbrieven niet in het SPAM-filter belanden?
 • Wat is een goede frequentie van verzenden?
 • Hoe gaan we de e-mailmarketingresultaten meten?
 • Hoe blijven we netjes binnen de wet- en regelgeving van o.a. Telecomwet en OPTA

Loop je ook met deze vragen rond, dan kan ik je helpen! Stuur mij een e-mail en ik vertel je meer over de mogelijkheden en hoe we dit samen kunnen gaan inrichten en opstarten.

  Waar zoek je hulp voor:

  Nieuwe website laten makenBestaande website optimaliserenBestaande website aanpassen/onderhoudenSEO / Zoekmachine OptimalisatieAnders (graag hieronder toelichten)

  E-mailmarketing – Friesland

  × Kan ik je helpen?