Websites & Internet Marketing
 

Website laten maken kosten

Gemiddelde kosten website laten makenWebsite laten maken kosten: Als je een website wilt laten maken, zijn er verschillende factoren die de kosten bepalen. Een belangrijke factor is het gebruikte platform, zoals WordPress.

In dit artikel zullen we bespreken wat de kosten zijn voor het laten maken van een WordPress-website, welke factoren de kosten beïnvloeden.

.

.

Wat is WordPress?

WordPress is een contentmanagementsysteem (CMS) waarmee je eenvoudig websites kunt maken en beheren zonder dat je technische kennis nodig hebt. Het is een open-source software, wat betekent dat de code vrij beschikbaar is en door iedereen kan worden aangepast en gebruikt. WordPress wordt veel gebruikt voor het maken van blogs, zakelijke websites, webshops en nog veel meer.

.

Kosten voor het laten maken van een WordPress-website

De kosten voor het laten maken van een WordPress-website variëren sterk en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen kun je verwachten dat de kosten tussen de €500 en €10.000 liggen, afhankelijk van de complexiteit van de website en de ervaring van de webdesigner.

Hieronder zijn de belangrijkste factoren die de kosten bepalen:

 1. Ontwerp

Het ontwerp van een website is een belangrijke factor bij het bepalen van de kosten. Hoe complexer het ontwerp, hoe meer tijd en moeite het kost om het te maken. Als je een standaard WordPress-thema wilt gebruiken, zijn de ontwerpkosten meestal lager. Als je echter een op maat gemaakt ontwerp wilt, zul je meer moeten betalen.

 1. Functionaliteit

Functionaliteit is een andere belangrijke factor bij het bepalen van de kosten. Als je een eenvoudige website wilt met alleen basisfunctionaliteit, zijn de kosten lager dan wanneer je een complexere website wilt met bijvoorbeeld een webshop, reserveringssysteem of ledengebied.

 1. Content

Het schrijven van content kan veel tijd en moeite kosten. Als je een webdesigner wilt inhuren om de content voor je te schrijven, zal dit de kosten verhogen. Als je echter zelf de content schrijft, bespaar je geld.

 1. Aanpassingen

Als je speciale aanpassingen wilt, zoals het toevoegen van een contactformulier, een Google Maps-kaart, social media integratie of andere functionaliteiten, dan kan dit de kosten verhogen.

 1. Onderhoud

Een WordPress-website heeft regelmatig onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat deze veilig en up-to-date blijft. Dit kan kosten met zich meebrengen als je dit wilt uitbesteden aan een webdesigner.

.

Website laten maken kosten SEO (zoekmachines)

Als je een WordPress-website hebt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze geoptimaliseerd is voor zoekmachines (SEO). Dit kan helpen om je website hoger in de zoekresultaten te krijgen en meer verkeer naar je site te genereren. De kosten voor SEO van een WordPress-website kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de website, de mate van concurrentie op de zoekwoorden die je target, en de hoeveelheid werk die nodig is om de site te optimaliseren.

Hieronder zijn enkele van de belangrijkste kosten die kunnen worden geassocieerd met het optimaliseren van een WordPress-website voor SEO:

 1. Trefwoordonderzoek

Een belangrijk onderdeel van SEO is het vinden van de juiste zoekwoorden om te targeten. Dit kan tijd en moeite kosten om de beste zoekwoorden te vinden die relevant zijn voor je website en die voldoende zoekvolume en laag genoeg concurrentie hebben. Dit kan leiden tot kosten voor het inhuren van een SEO-specialist of het gebruik van tools voor trefwoordonderzoek.

 1. On-page optimalisatie

On-page optimalisatie omvat het optimaliseren van verschillende elementen op je website, zoals titels, meta-beschrijvingen, koppen, afbeeldingen, en inhoud, om ervoor te zorgen dat ze geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachines. Dit kan de kosten verhogen als je een webdesigner of SEO-specialist moet inhuren om deze elementen te optimaliseren.

 1. Linkbuilding

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO dat de autoriteit van je website helpt te verhogen. Dit kan de kosten verhogen omdat het inhuren van een SEO-specialist of een linkbuilding service nodig kan zijn om kwalitatieve links naar je website te verkrijgen.

 1. Monitoring en rapportage

Het monitoren en rapporteren van de SEO-voortgang van je website is belangrijk om te bepalen welke tactieken werken en welke niet. Dit kan de kosten verhogen als je een SEO-specialist of een rapportagetool moet inhuren om je te helpen de voortgang van je website te monitoren en te rapporteren.

Over het algemeen zijn de kosten voor SEO van een WordPress-website afhankelijk van de complexiteit van de website en de hoeveelheid werk die nodig is om deze te optimaliseren. Het is belangrijk om een budget te bepalen voor SEO en ervoor te zorgen dat je een betrouwbare en ervaren SEO-specialist of bureau inhuurt om je te helpen bij het optimaliseren van je website.

.

Benieuwd wat ik voor jou kan doen? Stuur mij jouw wensen en ideeën toe.
Dan maak ik een vrijblijvende offerte:

  Jouw naam:

  Jouw e-mailadres:

  Jouw huidige webadres (als die er is):

  Wat wil je:

  OfferteaanvraagIk heb een vraagIk wil een afspraak maken

  Waar zoek je hulp voor:

  Nieuwe website laten makenBestaande website optimaliserenBestaande website aanpassen/onderhoudenSEO / Zoekmachine OptimalisatieAnders (graag hieronder toelichten)

  Omschrijf je vraag/hulpvraag:

  .

  .

  Wie ben ik?

  Tjeerd Engel

  Ik ben Tjeerd Engel. Door mijn brede kennis en 22 jaar ervaring met internetmarketing, online media, programma’s en SEO technieken, kan ik je helpen om de zoekmachine optimalisatie binnen jouw website te verbeteren. Hierdoor kan jouw bedrijf maximaal profiteren van de mogelijkheden en kansen binnen Google, tegen een betaalbaar tarief..

  .

  Een aantal voorbeelden van websites die door mij gemaakt zijn

  Gemiddelde kosten website laten maken Tjeerd Engel
  www.parketboerderij-vbn.nl www.eigenwarmtebalk.frl
  Wordpress website laten bouwen Wordpress website laten bouwen
  www.wwys.nl www.jachtwerfzevenbergen.nl
  Meer van mijn recente werk vind je in mijn portfolio

  Mijn voordelen op een rij:

  • 22 jaar kennis van online marketing
  • Persoonlijke aanpak en benadering
  • Lekker betaalbaar : )
  • 100% baas over je eigen website
  • Goede resultaten in Google (SEO)
  • Goed leesbaar op tablet, mobiel én pc (responsive design)
  • Gemaakt in het WordPress CMS, dus makkelijk (zelf) te onderhouden.
  • Uitstekende Helpdesk
  × Kan ik je helpen?