Websites & Internet Marketing
 

Hoe mijn online marketing passie ooit begon…

wat is online marketingOnline marketing: Begin jaren negentig kwam ik voor het eerst in aanraking met het medium: internet. Bij het buitensportbedrijf waar ik toen werkte (Laeser Outdoor), gingen wij als één van de eersten onze outdooractiviteiten en reizen online aanbieden. Sindsdien heeft dit online medium mijn interesse. Ik volg online ontwikkelingen op de voet en verdiep mij in de mogelijkheden van internetmarketing.

Mijn eerste website

Eind jaren negentig bouwde ik mijn eerste eigen website. Toen nog in het programma FrontPage: een van de eerste programma’s om websites mee te bouwen, zonder dat je HTML-codes hoefde in te voeren. Daarna ontwikkelde mijn interesse in webbouw en internetmarketing zich snel. Ik ontwikkelde een passie voor het vak, die ik later ook kwijt kon in een leuke functie. Ik ging aan de slag bij een internetmarketingbedrijf en bouwde in mijn vrije tijd websites voor vrienden en familie. (in ruil voor een mooie fles wijn 🙂

 

Online marketing anno ‘nu’

Online marketing, ook wel digitale marketing genoemd, is de praktijk van het promoten van een merk, product of dienst met behulp van verschillende digitale kanalen en technologieën, voornamelijk op het internet. Online marketing omvat een breed scala aan activiteiten, zoals zoekmachineoptimalisatie (SEO), zoekmachine adverteren (SEA), social media marketing, e-mailmarketing, contentmarketing, affiliate marketing en meer.

Het doel van online marketing is om een gericht publiek te bereiken en te betrekken op een manier die verkeer, leads en verkopen genereert voor een bedrijf. Met de opkomst van internet en het wijdverspreide gebruik van mobiele apparaten, is online marketing een steeds belangrijker onderdeel geworden van de marketingstrategie van elk bedrijf. Het biedt een kosteneffectieve manier om een wereldwijd publiek te bereiken, de effectiviteit van marketingcampagnes te meten en strategieën te optimaliseren op basis van realtime data en analyse.

Een  website met WordPress als CMS zorgt voor meer resultaat 
Tegenwoordig bouw ik websites vooral in WordPress. Dit CMS is snel in beheer en makkelijk verder uit te breiden, met andere woorden fijn en gebruiksvriendelijk! Het bedenken, vormgeven en ontwikkelen van websites is nu naast mijn hobby ook mijn werk geworden.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)
Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is het proces van het optimaliseren van de inhoud en de technische aspecten van een website om hoger te scoren in de organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Dit betekent dat wanneer iemand zoekt naar bepaalde zoekwoorden die relevant zijn voor jouw website, jouw website hoger in de zoekresultaten verschijnt. SEO is van groot belang voor online marketing, omdat het een duurzame manier biedt om verkeer naar jouw website te genereren.

Om hoger te scoren in de zoekresultaten, moet je jouw website optimaliseren voor zowel zoekmachines als gebruikers. Dit omvat onder andere het creëren van kwalitatieve en relevante inhoud die de zoekintentie van de gebruiker beantwoordt, het opnemen van zoekwoorden in de inhoud en de technische aspecten van de website, het optimaliseren van de laadsnelheid en mobiele bruikbaarheid van de website, en het verkrijgen van externe links van andere hoogwaardige websites.

Zoekmachine adverteren (SEA)
Zoekmachine adverteren (SEA) is het plaatsen van advertenties in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Dit wordt ook wel betaald zoekverkeer genoemd. Met SEA kun je adverteren op basis van zoekwoorden die relevant zijn voor jouw bedrijf en betaal je alleen wanneer iemand op jouw advertentie klikt.

Een effectieve SEA-campagne omvat het identificeren van de juiste zoekwoorden om op te adverteren, het maken van aantrekkelijke advertenties met relevante inhoud en call-to-actions, het optimaliseren van de bestemmingspagina’s waar bezoekers naartoe worden geleid wanneer ze op jouw advertentie klikken, en het monitoren en optimaliseren van de campagne op basis van de prestaties.

Social media marketing
Social media marketing is een belangrijk onderdeel van online marketing. Het verwijst naar het gebruik van social media platforms om een merk, product of dienst te promoten en te communiceren met het publiek. Social media marketing kan een zeer effectieve manier zijn om een ​​doelgroep te bereiken en te betrekken bij jouw bedrijf.

Nieuwsbrieven
Een nieuwsbrief is een periodieke publicatie die via e-mail wordt verstuurd naar een abonneebestand. Nieuwsbrieven worden vaak gebruikt door bedrijven om hun klanten en geïnteresseerde personen op de hoogte te houden van nieuws, updates, aanbiedingen en meer. Nieuwsbrieven zijn een effectieve manier om in contact te blijven met jouw doelgroep en hen te informeren over wat er gaande is binnen jouw bedrijf of branche.

 

Tjeerd Engel
Handig met WordPress & Online marketing

 

Benieuwd wat ik voor jou kan doen? Stuur mij jouw wensen en ideeën toe. Dan maak ik een vrijblijvende offerte.

  Jouw naam:

  Jouw e-mailadres:

  Jouw huidige webadres (als die er is):

  Wat wil je:

  OfferteaanvraagIk heb een vraagIk wil een afspraak maken

  Waar zoek je hulp voor:

  Nieuwe website laten makenBestaande website optimaliserenBestaande website aanpassen/onderhoudenSEO / Zoekmachine OptimalisatieAnders (graag hieronder toelichten)

  Omschrijf je vraag/hulpvraag:

  × Kan ik je helpen?