Websites & Internet Marketing
 

Hoe mijn online marketing passie ooit begon…

online marketing Arrianne Aukes H131

Begin jaren negentig kwam ik voor het eerst in aanraking met het medium: internet. Bij het buitensportbedrijf waar ik toen werkte (Laeser Outdoor), gingen wij als één van de eersten onze outdooractiviteiten en reizen online aanbieden. Sindsdien heeft dit online medium mijn interesse. Ik volg online ontwikkelingen op de voet en verdiep mij in de mogelijkheden van internetmarketing.

Mijn eerste website

Eind jaren negentig bouwde ik mijn eerste eigen website. Toen nog in het programma FrontPage: een van de eerste programma’s om websites mee te bouwen, zonder dat je HTML-codes hoefde in te voeren. Daarna ontwikkelde mijn interesse in webbouw en internetmarketing zich snel. Ik ontwikkelde een passie voor het vak, die ik later ook kwijt kon in een leuke functie. Ik ging aan de slag bij een internetmarketingbedrijf en bouwde in mijn vrije tijd websites voor vrienden en familie. (in ruil voor een mooie fles wijn 🙂

Content Management Systemen- beheerprogramma’s ofwel CMS

Toen de, vrij te gebruiken, Content Management Systemen (Open Source CMS-programma’s) beschikbaar kwamen, stapte ik over naar de bouwwijze die bij deze systemen hoorde.

De eerste sites ontwikkelde ik in het Mambo-CMS, daarna in het Joomla-CMS en tegenwoordig in WordPress. Allemaal gebruiksvriendelijke websitebeheerprogramma’s met steeds meer, en betere, beheermogelijkheden voor de eindgebruiker! WordPress is het meest gebruikte pakket, bijna alle online bureaus bieden dit CMS als professioneel beheerprogramma aan.

Zo kan iedereen zonder bezit van veel technische kennis (na het bouwen van een website) zijn eigen website vrij eenvoudig zelf beheren. Naast het bouwen van de websites zorgde ik voor mooie foto’s (ook fotografie is één van mijn hobby’s) en een goede vindbaarheid bij Google (SEO) om ervoor te zorgen dat deze ook gaan score in Google!

WordPress als CMS zorgt voor meer resultaat 
Tegenwoordig bouw ik websites vooral in WordPress. Dit CMS is snel in beheer en makkelijk verder uit te breiden, met andere woorden fijn en gebruiksvriendelijk! Het bedenken, vormgeven en ontwikkelen van websites is nu naast mijn hobby ook mijn werk geworden.

Tjeerd Engel
Handig met WordPress & Online marketing

Tjeerd Engel - Online Marketing

× Kan ik je helpen?