Websites & Internet Marketing
 

MKB website

Mkb websiteMKB website: ik zie dat je op zoek bent naar een bedrijf dat jou kan helpen met het opzetten van een nieuwe website. Je heb wellicht gezocht in Google op ” MKB website” Leuk dat je mij gevonden hebt! Zo zie je maar Google is de 1e stap (SEO is een van mijn ‘Stokpaardjes’ 🙂 )

Ik zal kort uitleggen wat ik daarin voor jou kan betekenen. Ben je geïnteresseerd, stuur mij dan een mailtje met jouw ideeën en wensen. Ik maak dan vrijblijvend een voorstel met offerte. Daarna kun je op je gemak beslissen wat het beste bij jou past.

Een website is tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van de marketingstrategie van MKB-bedrijven. Het is immers het visitekaartje van het bedrijf op het internet. Een goed ontworpen en goed functionerende website kan een belangrijke bijdrage leveren aan het vergroten van de zichtbaarheid van het bedrijf, het genereren van leads en het verhogen van de omzet. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke stappen die moeten worden genomen bij het ontwikkelen van een website voor MKB-bedrijven.

 1. Doelstellingen vaststellen: Voordat een website wordt ontwikkeld, is het belangrijk om de doelstellingen van de website vast te stellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn het genereren van leads, het vergroten van de naamsbekendheid of het verkopen van producten online. Door de doelstellingen vast te stellen, kan er een strategie worden ontwikkeld die gericht is op het bereiken van deze doelen.
 2. Doelgroep bepalen: Naast het vaststellen van de doelstellingen is het ook belangrijk om de doelgroep van het bedrijf te bepalen. Wie zijn de klanten en wat zijn hun behoeften? Door deze vragen te beantwoorden, kan de website beter worden afgestemd op de doelgroep en kunnen bezoekers worden aangetrokken die geïnteresseerd zijn in de producten of diensten van het bedrijf.
 3. Content strategie: Een belangrijk onderdeel van het ontwikkelen van een website is het ontwikkelen van een content strategie. Dit omvat het bepalen van de soorten content die op de website moeten worden geplaatst, zoals blogartikelen, productbeschrijvingen en afbeeldingen. Het is ook belangrijk om te bepalen hoe vaak deze content moet worden bijgewerkt en wie hiervoor verantwoordelijk is.
 4. Design en gebruikerservaring: Het ontwerp van de website en de gebruikerservaring zijn cruciaal voor het succes van de website. Het ontwerp moet aansluiten bij de doelstellingen van de website en de doelgroep van het bedrijf. Het moet aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk zijn, zodat bezoekers worden gestimuleerd om op de website te blijven en meer te ontdekken over het bedrijf. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de website goed presteert op verschillende apparaten, zoals desktops, tablets en mobiele telefoons.

De intake van de MKB website
Meestal krijg ik een website wensenlijstje toegezonden via de mail. Maar soms is een persoonlijk gesprek wenselijk, het moet duidelijk zijn wat de opdracht inhoud. Beide kan, net wat bij jou past. Als het maar duidelijk (voor mij en jou) wordt wat je wilt, wie je doelgroepen zijn en hoe we het zouden kunnen aanpakken.

Vanuit die informatie maak ik een offerte met de gewenste componenten. Dat is meestal de website, de hosting en de domeinnaam. Die 3 zaken zijn altijd noodzakelijk bij een eigen website. Aanvullend kan gekozen worden voor het schrijven van teksten, fotografie of andere aanvullende diensten. Maar die kun je ook goed zelf aanleveren. Zeker als het budget beperkt is.

De bouw van de MKB website
Als de offerte is goedgekeurd gaan we echt aan de slag. Ik maak dan een 1e voorstel. Ik werk zelf veel met premium WordPress Templates. Dat scheelt een hoop in de kosten t.o.v. een ‘Custom Design’. Doordat de vormgeving grotendeels al is voorbereid in deze templates kost dat minder tijd (dus geld). Uiteindelijk krijg je een gelijk (of soms zelf beter) product dan bij een ontwerp op maat. Wil je meer weten over het verschil tussen een Custom Design en het bouwen vanuit een template, lees dan dit blog van mij: https://www.tjeerdengel.nl/wordpress-template/

In verschillende stappen wordt de website ontwikkeld van een 1e voorstel tot dat die helemaal klaar is. Tussentijds kun je de bouw live volgen en feedback geven. Als de site helemaal naar wens is wordt deze online gezet.

Het natraject van de MKB website
Als de site online staat, dan begint het eigenlijk pas echt. De site wil je goed laten scoren op belangrijke trefwoorden in Google (SEO), het CMS en de plug-ins moeten onderhouden worden (maandelijks komen er nieuwe updates uit) en je heb grafisch of inhoudelijk onderhoud aan je site. Deze zaken kun je zelf uitvoeren, of ik kan je daarbij helpen via een van de service pakketten.

Wil je weten wat het voor jou kost?
Wil je weten wat een Mkb website voor jou kost? Stuur mij dan een mailtje met jouw globale wensen en ideeën. Geef ook even aan wat je eventueel zelf kunt uitvoeren of aanleveren (bijvoorbeeld webteksten en fotografie). Op basis van die informatie kan ik voor jou een vrijblijvende offerte samenstellen. Mocht je eerst nog wat vragen hebben, dan kun je die aan mij mailen: info@tjeerdengel.nl

 

Een aantal voorbeelden van websites die door mij gemaakt zijn

WWYS Website IWF Holland
www.parketboerderij-vbn.nl www.iwfholland.nl
WWYS MKB website
www.wwys.nl www.meubelmakerijbeertje.nl
Meer van mijn recente werk vind je in mijn portfolio

 

Mijn voordelen op een rij:

 • 22 jaar kennis van online marketing
 • Persoonlijke aanpak en benadering
 • Supersnel geleverd
 • Lekker betaalbaar 🙂
 • 100% baas over je eigen website
 • Goede resultaten in Google (SEO)
 • Goed leesbaar op tablet, mobiel én pc (responsive design)
 • Gemaakt in het WordPress CMS, dus makkelijk (zelf) te onderhouden.
 • Uitstekende Helpdesk

Benieuwd wat ik voor jou kan doen? Stuur mij jouw wensen en ideeën toe. Dan maak ik een vrijblijvende offerte.

 

Nieuwe mkb website nodig? Tjeerd Engel Websites & Internet Marketing

× Kan ik je helpen?