Websites & Internet Marketing
 

Goedkope website maken?

Goedkope website maken?Goedkope website maken: ik zie dat je op zoek bent naar een bedrijf dat je kan helpen met het opzetten van een nieuwe website. Je hebt wellicht gezocht in Google op: Goedkope website maken Leuk dat je mij gevonden hebt!

Als je op zoek bent naar een goedkope website, zijn er verschillende opties beschikbaar, afhankelijk van je budget en je technische vaardigheden.

 1. Gebruik een websitebuilder Een van de gemakkelijkste en meest betaalbare opties voor het maken van een website is het gebruik van een websitebuilder. Er zijn verschillende websitebuilders beschikbaar die je kunt gebruiken om zelf een website te maken zonder dat je technische kennis nodig hebt. Populaire websitebuilders zijn onder meer Wix of Weebly.

Met deze platforms kun je kiezen uit een breed scala aan sjablonen en ontwerpen die zijn ontworpen om het gemakkelijk te maken om een aantrekkelijke website te maken. De meeste websitebuilders bieden een drag-and-drop interface, waardoor je eenvoudig inhoud kunt toevoegen, zoals tekst, afbeeldingen en video’s, zonder dat je code hoeft te schrijven.

Naast de eenvoudige interface, bieden websitebuilders ook verschillende functies, zoals hosting en domeinregistratie, die meestal zijn inbegrepen in het abonnement. Dit betekent dat je geen extra kosten hoeft te maken voor het hosten van je website of het registreren van een domeinnaam.

 1. Zoek een freelance webontwikkelaar Als je een beperkt budget hebt, kun je overwegen om een freelance webontwikkelaar te zoeken die je kan helpen met het maken van je website. Je kunt bijvoorbeeld een freelancer zoeken op websites zoals Upwork of Freelancer.com.

Freelancers bieden meestal een breed scala aan diensten aan, van het ontwerpen van een website tot het ontwikkelen van de functionaliteit en het opzetten van de hosting. Het voordeel van het werken met een freelancer is dat je de mogelijkheid hebt om een op maat gemaakte website te krijgen die specifiek is ontworpen voor jouw bedrijf of merk.

Het is belangrijk om rekening te houden met de ervaring en expertise van de freelancer voordat je een beslissing neemt. Vraag om referenties en bekijk eerder werk om te zien of de stijl en kwaliteit van het werk passen bij jouw wensen en behoeften.

 1. Gebruik open-source software Er zijn verschillende open-source contentmanagementsystemen (CMS) beschikbaar, zoals WordPress, Drupal en Joomla. Deze software is gratis te downloaden en te gebruiken, maar je hebt wel enige technische kennis nodig om de software te installeren en aan te passen aan jouw wensen.

Met deze platforms kun je een website maken en aanpassen met behulp van plug-ins en thema’s. Het voordeel van het gebruik van open-source software is dat het volledig aanpasbaar is en je de volledige controle hebt over de functionaliteit en het ontwerp van je website.

Het nadeel is dat het enige technische kennis vereist om het systeem te installeren en te configureren, dus het is misschien niet de beste optie als je geen ervaring hebt met web-ontwikkeling.

.

Wat kost een kleine website?

De kosten van een kleine website kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de complexiteit van de website, de functies en het ontwerp.

Een kleine website kan meestal worden gedefinieerd als een website met enkele pagina’s, zoals een startpagina, over ons pagina en contactpagina. Een dergelijke website kan worden gebruikt voor kleine bedrijven, freelancers of individuen die een online aanwezigheid willen opbouwen.

Hier zijn enkele mogelijke kostenposten die van invloed kunnen zijn op de kosten van een kleine website:

 1. Domeinnaamregistratie – Dit is de kosten van het registreren van de URL van de website, zoals www.jouwbedrijfnaam.nl De kosten hiervan kunnen variëren, maar liggen doorgaans rond de €18,50 (.nl) per jaar.
 2. Webhosting – Dit is de kosten van het hosten van de website op een server. Dit kan variëren afhankelijk van de hostingprovider, maar voor een kleine website is dat ongeveer €99 per jaar.
 3. Webdesign en ontwikkeling – Als je niet zelf de website kunt ontwerpen en ontwikkelen, moet je mogelijk een professional inhuren. Dit kan variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s, afhankelijk van het ontwerp, de functies en de complexiteit van de website.
 4. Content creatie – Als je de inhoud van de website niet zelf kunt maken, moet je mogelijk een copywriter inhuren. De kosten hiervan kunnen variëren, maar gemiddeld kunnen de kosten van een professionele copywriter tussen de €69-€99 per uur liggen.
 5. Onderhoud en updates – Als je geen technische vaardigheden hebt om de website zelf te onderhouden, kan het nodig zijn om iemand in te huren om updates en onderhoud te doen. Dit kan variëren van enkele tientallen tot honderden euro’s per maand, afhankelijk van het niveau van ondersteuning dat je nodig hebt.

Al met al kan de totale kosten van een kleine website variëren van een paar honderd euro tot enkele duizenden euro’s, afhankelijk van je behoeften en budget. Het is belangrijk om te bepalen welke functies en mogelijkheden je nodig hebt voordat je begint met het maken van je website, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken over welke optie het beste bij je past.

 

Wil je weten wat het voor jou kost?

Wil je weten wat een goedkope website maken voor jou kost? Stuur mij dan een mailtje met jouw globale wensen en ideeën. Geef ook even aan wat je eventueel zelf kunt uitvoeren of aanleveren (b.v. webteksten en fotografie). Op basis van die informatie kan ik voor jou een vrijblijvende offerte samenstellen. Mocht je eerst nog wat vragen hebben, dan kun je die aan mij mailen via info@tjeerdengel.nl

Een aantal voorbeelden van websites die door mij gemaakt zijn

Website Parketboerderij VBN Website IWF Holland
www.parketboerderij-vbn.nl www.iwfholland.nl
Website WWYS Website meubelmakerij Beertje
www.wwys.nl www.meubelmakerijbeertje.nl
Meer van mijn recente werk vind je in mijn portfolio

Mijn voordelen op een rij:

 • 22 jaar kennis van online marketing
 • Persoonlijke aanpak en benadering
 • Lekker betaalbaar 🙂
 • Keuze uit 4400 Free WordPress templates
 • Keuze uit 1100 Premium (betaalde) WordPress templates
 • 100% baas over je eigen website
 • Goede resultaten in Google (SEO)
 • Goed leesbaar op tablet, mobiel én pc (responsive design)
 • Gemaakt in het WordPress CMS, dus makkelijk (zelf) te onderhouden.
 • Uitstekende Helpdesk

Benieuwd wat ik voor jou kan doen? Stuur mij jouw wensen en ideeën toe. Dan maak ik een vrijblijvende offerte.

 

Goedkope website maken? Ik kan je helpen! Tjeerd Engel Websites & Internet Marketing

× Kan ik je helpen?