Websites & Internet Marketing
 

Street Marketing of Guerilla Marketing

Street marketing, ook bekend als guerrilla marketing, is een marketingstrategie die zich richt op het creëren van onconventionele en verrassende marketingcampagnes die de aandacht van het publiek trekken. Het doel is om de boodschap van het merk op een creatieve en effectieve manier over te brengen, zonder dat het gebruik van traditionele marketingkanalen zoals advertenties op televisie, radio of gedrukte media.

Guerrilla marketing begon in de jaren 1980, toen bedrijven op zoek waren naar goedkopere en creatieve manieren om hun merk te promoten. Het doel was om een ​​boodschap over te brengen op een manier die onverwacht was, mensen verraste en een blijvende indruk achterliet.

De strategie van street marketing is gebaseerd op het idee dat consumenten vaak overweldigd worden door traditionele advertenties en daarom niet meer geïnteresseerd zijn in deze vorm van marketing. Door creatieve, onconventionele en persoonlijke benaderingen te gebruiken, kan street marketing een sterke emotionele reactie bij het publiek oproepen en zorgen voor een blijvende herinnering aan het merk.

Street marketing of Guerilla Marketing campagnes

Een aantal street marketing campagnes die ik online tegenkwam… Wat zijn mensen toch creatief!

Street Marketing - Guerilla Marketing
Street marketing campagne voor de film King Kong

Street Marketing - Guerilla Marketing
Streetmarketing campagne tegen vlooien (Frontline)

Street Marketing - Guerilla Marketing
Street marketing campagne Met de bus naar de dierentuin (Zoo) van Kopenhagen

Street Marketing - Guerilla Marketing
Guerilla Marketing campagne Rock Radio

street_marketing_08
Street marketing campagne Nestle / KitKat

streetmarketing
Streetmarketing campagne Miele stofzuigers

street marketing
Guerilla Marketing campagne horlogemerk IWC

street_marketing08
Streetmarketing campagne Jeep

street marketing
Street marketing campagne Tyskie bier

street_marketing10
Campagne Sprite frisdrank

street_marketing_07
Tandarts campagne

street_marketing_03
Street marketing campagne Caribou Coffee Agency

street_marketing_02
Campagne Centraal beheer Apeldoorn

street_marketing_05
Koffie campagne van het merk Folgers

street_marketing16
Campagne McDonald’s

street_marketing17
Guerilla Marketing Plastic Surgery Coffee Cup

street_marketing_02

street_marketing_01
Campagne Axe deo

street_marketing19
Campagne Lipton thee

street_marketing_03
Marketing campagne McDonald’s


Street Marketing of Guerilla Marketing
Campagne ritsenmerk YKK


Street Marketing of Guerilla Marketing
Marketing campagne van  ‘Tipp-Ex’


Street Marketing of Guerilla Marketing
Campagne tegen olie vervuiling van BP

Er zijn verschillende vormen van street marketing, waaronder:

  1. Ambush marketing: dit is wanneer een merk zich mengt in een evenement of situatie om aandacht te krijgen zonder officieel betrokken te zijn. Bijvoorbeeld, een merk kan een flashmob organiseren in een drukke winkelstraat om de aandacht van het publiek te trekken.
  2. Publiciteitstunts: dit zijn acties die bedoeld zijn om de aandacht van het publiek te trekken. Bijvoorbeeld, een bedrijf kan een gigantische ballon in de vorm van zijn product boven de stad laten vliegen.
  3. Straatartiesten: dit zijn kunstenaars die de aandacht van het publiek trekken door het creëren van opvallende kunstwerken op openbare plaatsen. Bijvoorbeeld, een bedrijf kan een straatartiest inhuren om het logo van het merk te schilderen op een openbare muur.
  4. Guerilla marketing: dit is een vorm van marketing die zich richt op het creëren van een verrassende of schokkende boodschap om de aandacht van het publiek te trekken. Bijvoorbeeld, een bedrijf kan een reclamebord plaatsen met een provocerende boodschap om een ​​reactie van het publiek uit te lokken.

Het gebruik van street marketing kan een effectieve manier zijn om de aandacht van het publiek te trekken en de boodschap van het merk over te brengen op een creatieve en gedenkwaardige manier. Het is echter belangrijk om op te merken dat street marketing niet altijd positief wordt ontvangen en soms kan leiden tot negatieve reacties van het publiek. Het is daarom belangrijk om de grenzen van wat acceptabel is te respecteren en de wettelijke en sociale normen te volgen bij het uitvoeren van street marketing campagnes.

× Kan ik je helpen?